Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 04:00:33

Прокуратурою викрито злочинні дії посадовців одного з державних підприємств області

23.03.2016   09:34Агенцiя

Прокуратурою області розпочато досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства області при укладенні договорів про спільне вирощування сільськогосподарських культур (ч. 2 ст. 364 КК України).

Установлено, що керівник дослідного господарства, діючи умисно, використав своє службове становище всупереч інтересам служби та без отримання відповідного погодження вищестоящого органа управління державним майном уклав від імені підприємства з фізичними особами-підприємцями договір. Внаслідок його виконання державне підприємство втратило юридичне право на урожай, вирощений та зібраний на земельних ділянках державної власності площею 1 тис га.

Проте, незважаючи на умови підписаного ним же договору, керівником надано доручення на збір урожаю на вказаних земельних ділянках.

Тепер за рішенням суду держпідприємством має бути сплачено 1,6 млн грн на відшкодування збитків фізичним особам-підприємцям, понесених ними внаслідок недоотримання врожаю/

Такими діями керівника спричинено тяжкі економічні наслідки державному підприємству.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється слідчим відділом  Головного управлінням Національної поліції у Чернігівській області, процесуальне керівництво – прокуратурою області.

Наразі встановлюються всі обставини скоєного кримінального правопорушення.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини