Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:10:38

Бійця АТО у комі після операції в Греції повернули додому

19.03.2016   12:08Агенцiя

Літак із важкохворим бійцем, що вже вісім місяців не може прийти до тями, о 17.30 сів у аеропорту в Гостомелі, повідомляє 5 канал.

Добровольця батальйону «Чернігів» Романа Лося транспортував в Україну літак авіакомпанії «Антонов». На борту українця супроводжувала бригада медиків. Наразі його мають доставити в головний госпіталь МВС. Як повідомляє кореспондент «5 каналу», на летовище прибула і його дружина, утім її поки що не пускають до Романа — чоловік у вкрай важкому стані.

Операцією із перевезення керувало Міністерство соціальної політики. Найнижчу ціну для транспортування бійця запропонувала авіакомпанія «Антонов». Його повернули додому практично за ціною собівартості польоту – 12,5 тисяч доларів. Переїзд українця оплатив офіс НАТО в Україні.

Зазначимо, що Романа тривалий час не могли повернути додому через низку бюрократичних перепон. Навіть на останньому етапі вирішення цього питання виникли проблеми із українським посольством у Греції, а саме – зі здійсненням перерахунку коштів на оплату літака.

«Перший заступник Мінсоц В. Шевченко дав мало не особисту поруку, що спецрейс буде оплачений і «Антонов» полетів під цю обіцянку. А офіс НАТО також повірив на слово, що всі необхідні бюрократичні документи будуть донесені», — повідомив на своїй сторінці у Facebook представник Міноборони Олексій Ліпіріді.

Нагадаємо, доброволець із батальйону «Чернігів» Роман Лось минулого року потрапив на реабілітацію у Грецію. Через серйозну травму ноги його вирішили прооперувати, однак після цього боєць не зміг повернутися до тями. Наразі, аби повернутися до життя, йому необхідна термінова реабілітація.

Протягом усього перебування Романа Лося в Афінах за його станом пильнували українські волонтери в Греції. Вони щодня навідувалися до хворого і повідомляли Ірині та громадськості новини від лікарів.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.