Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:41:42

На Чернігівщині жертвами шахраїв стали четверо громадян

17.03.2016   07:07Агенцiя

Зловмисники продовжують використовувати класичні злочинні схеми - представляються персоналом банківських установ, поліцейськими та пропонують вирішити питання не притягнення родичів за нібито скоєні автопригоди.

14 березня від рук шахраїв потерпіли троє чернігівців та одна жителька Козельця.

Так, вночі чернігівському пенсіонеру зателефонували і повідомили, що його син нібито скоїв ДТП та збив дівчину. Незнайомці прямо сказали, якщо він не хоче аби він потрапив за грати, потрібно заплатити. Чоловік погодився врегулювати ситуацію та особисто передав кур'єру 4000 доларів США.

Іншому жителю Чернігова шахраї подзвонили та представилися співробітниками банку. Під надуманим приводом зловмисники дізналися  реквізити банківської картки заявника та зняли з рахунку 7500 гривень.

Того ж дня до чергової частини звернувся житель обласного центру і повідомив, що невстановлена особа, представившись поліцейським, на зупинці громадського транспорту "Дитячий світ" шахрайським шляхом та зловживаючи довірою видурила  у його неповнолітнього сина 300 гривень, сережку, хрестик, два кільця та ланцюжок з кулоном.

Шахраї зателефонували на мобільний жительці Козельця і повідомили, що вона виграла автомобіль. Але для того, щоб його отримати, потрібно здійснити деякі комісійні платежі. Потерпіла перерахувала на вказаний їй банківський рахунок 3820 гривень, але, зрозуміло, ніякого виграшу не отримала.

За всіма фактами поліцією відкрито кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Поліція нагадує, що громадяни мають з осторогою ставитися до будь-яких «бонусів» чи виграшів, які раптом пропонують їм зовсім не знайомі люди. Увійшовши в довіру, шахраї обов'язково спробують видурити у вас гроші, коштовності чи цінні речі. Пам'ятайте про безкоштовний сир у мишоловці.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини