Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:41:56

Перспективи енергоефективності: бути чи не бути ОСББ вирішували жителі багатоповерхівки в Чернігові

17.03.2016   07:05

Як розпоряджатися власним будинком вирішували жителі багатоквартирного будинку за адресою вул. Бєлова, 27 в Чернігові.

До обговорення долучилася Громадянська мережа ОПОРА та Андрій Дмитерно, голова новоствореного ОСББ за адресою пр-т Перемоги, 151а.

Андрій Дмитерно пояснював специфіку створення та функціонування об’єднання. Він наголосив, що для визначення подальших тарифів та оплати праці найманих робітників потрібно проводити детальні розрахунки та передбачувати можливі термінові ремонти. Також він поділився власним досвідом оформлення необхідних документів та дав кілька практичних порад, як це варто робити.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець розповіла, як правильно проводити термомодернізацію та які переваги матиме будинок, якщо він буде на самоуправлінні. Нові можливості передбачаються за рахунок державних та місцевих програм підтримки ОСББ. Відтак, діє державна програма, яка компенсує 40 % кредитних коштів, спрямованих на термомодернізацію.

Окрім цього, місцева влада в Чернігові також не збирається відставати. Найближчим часом буде прийнята програма, яка додатково компенсуватиме ще 40 % тіла кредиту ОСББ, як повідомляють представники виконавчого комітету.

«Все більше людей цікавляться темою створення ОСББ у власному будинку, розуміючи, що ніхто не здатен дбати про нього краще, ніж господарі. Щоразу частіше питають про Державну програму підтримки.

На жаль, у Чернігові ще жодне ОСББ не скористалось цією можливістю. Сподіваємось, що найближчим часом все зміниться і чернігівці так само, як і мешканці інших регіонів, зможуть використати кошти, призначені на покращення стану житлових будинків, та тим самим суттєво зменшать витрати на оплату платіжок за тепло», – наголосила Наталія Висіканець.

Наразі Громадянська мережа ОПОРА проводить низку інформативно-супровідних зустрічей щодо допомоги жителям у створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Аби краще запам’ятати отриману інформацію стосовно можливостей суттєво заощаджувати енергоресурси та власні кошти за підтримки держави та місцевого самоврядування, учасники обговорення отримали інформаційні матеріали, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини