Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:44:46

Виявлено 249 порушень законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв

12.03.2016   14:28Агенцiя

Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом минулого року перевірили 227 суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства при виробництві та реалізації підакцизних товарів.

Виявлено 249 порушень законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пально-мастильних матеріалів. Сума штрафних  санкцій перевищила 2 мільйони 400 тисяч гривень.

За матеріалами оперативного управління виявлені 2 випадки незаконного виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв та 1 - пально-мастильних матеріалів. Обліковано 12 кримінальних правопорушень за ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), та 2 кримінальних правопорушення – за ч.3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) у особливо великих розмірах).
   
З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи на суму  26 мільйонів 688 тисяч гривень. В тому числі - 3065 декалітрів лікеро-горілчаної продукції на суму понад 3 мільйони гривень, 2362 декалітри спирту на суму  2 мільйони 100 тисяч гривень, близько 20 тисяч пачок тютюнових виробів на суму майже 345 тисяч гривень, 10 автомобілів на суму 2 мільйони 770 тисяч гривень, 1402 тонни пально-мастильних матеріалів на суму 18 мільйонів 429 тисяч гривень.
 
Також вилучено товарів підакцизної групи, що були незаконно переміщені через митний кордон, на загальну суму 1 мільйон 423 тисячі гривень.
   
В ході операції «Акциз-2016», яка стартувала на початку року, проводяться заходи з метою недопущення виробництва та реалізації фальсифікованих підакцизних товарів та незаконного їх ввезення на територію України. Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області під час 63 перевірок виявили 76 порушень на суму близько півмільйона гривень.
   
Останнім часом побільшало порушень законодавства при торгівлі тютюновими виробами. Зокрема, у лютому працівники відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів спільно зі співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області виявили 2 факти торгівлі тютюновими виробами (тютюн для кальяну) без відповідної ліцензії та без марок акцизного податку встановленого зразка. Сума штрафних фінансових санкцій разом з вилученою продукцією становить близько 85 тисяч гривень.
   
Операція «Акциз-2016» триває.  Ринок підакцизної  продукції має бути прозорим і акцизний податок повинен надходити до державного бюджету. І це  є гарантією для споживачів, що вони витрачають гроші на легальну, а отже якісну продукцію.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.