Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:46:26

Рятувальники нагадують громадянам правила пожежної безпеки у побуті

05.03.2016   07:46Агенцiя

Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по всій території країни, значна частка яких виникає саме у житловому секторі. Так, з початку року в Україні виникло 8 тис. 043 пожежі, з яких 5 тис. 174 - у житловому секторі.

Зазвичай причиною виникнення пожеж у житловому секторі є нехтування громадянами елементарних правил пожежної та,  в першу чергу, власної безпеки. Недотримання правил експлуатації пічного опалення, паління у ліжку, використання для обігріву помешкань саморобних або несертифікованих електрообігрівачів, перевантаження електромережі часто призводять до пожеж у побуті.

Саме тому, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі працівники Служби порятунку спільно з фахівцями соціальних служб, представниками органів місцевої влади, волонтерами із залученням представників ЗМІ систематично проводять інформаційно-просвітницькі заходи, під час яких спілкуються із громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Зокрема, з початку тижня відбулися рейдові профілактичні відпрацювання житлового сектору у Львівській, Полтавській, Кіровоградській, Рівненській, Донецькій областях та місті Києві.

Співробітники Служби порятунку розповіли громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті, що стосуються безпечного користування електричними та газовими приладами, пічним опаленням та вручили їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом. Особливу увагу фахівці ДСНС приділили профілактичним бесідам з мешканцями похилого віку, неблагонадійними родинами, багатодітними сім’ями. Батькам рятувальники нагадали, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Працівники Служби порятунку зазначили, що не можна залишати дітей без нагляду, необхідно тримати запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідати їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Зважаючи на те, що на території України спостерігається підвищення температурних показників та незначна кількість опадів, можливе виникнення пожеж у природних екосистемах. Так, впродовж лютого підрозділи ДСНС вже неодноразово ліквідовували пожежі сухостою у Львівській, Херсонській, Івано-Франківській, Донецькій областях. Саме тому рятувальники нагадують людям, що неконтрольоване випалювання торішніх рослинних решток та сміття на присадибних ділянках, може мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей:  спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Подібні рейди проводитимуться й надалі з метою зменшення кількості пожеж у житловому секторі, навчання громадян правилам пожежної безпеки. Інформація про рейди публікуватиметься на офіційному сайті ДСНС України та в соціальних мережах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини