Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:03:02

Перспективи кардіологічної допомоги жителям Чернігівщини обговорено в обласній раді

10.02.2016   07:40Агенцiя

9 лютого перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук провів нараду за участю очільника постійної комісії облради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, головного лікаря комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний проти-туберкульозний диспансер» Миколи Дейкуна, керівника обкому профспілки працівників охорони здоров'я Павла Потапка та головних лікарів провідних закладів охорони здоров'я Чернігівщини.

Учасники наради обговорили стан кардіологічної, зокрема інтервенційної допомоги в області, оскільки серцеві недуги є найбільш поширеними серед населення Сіверського краю та мають тенденцію до збільшення.

Спочатку головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний кардіологічний диспансер» Ігор Батог поінформував присутніх про роботу очолюваного ним закладу по наданню медичної допомоги громадянам із серцево-судинними захворюваннями. За його словами, заклад є одним із провідних у системі охорони здоров'я. Торік було госпіталізовано 98 хворих з гострим інфарктам та 66 – з нестабільною стенокардією, що більше ніж у попередні роки. Виступаючий навів приклад державно-приватного партнерства та поінформував присутніх, що за підтримки ТОВ «Альфа Медика» в обласному кардіологічному диспансері здійснено ремонт та придбано сучасне лікувальне обладнанням, що дозволяє надавати належним чином медичну допомогу пацієнтам. Крім того, планується запустити соціальну програму, яка передбачає стентування пацієнтів з гострим інфарктом міокарду.

Свої думки стосовно пересектив кардіологічної допомоги, створення ефективної системи надання медичних послуг та державно-приватного партнерства на законних підставах висловив заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Пулін.

Про розвиток кардіологічної допомоги в області на якісному рівень, що дасть змогу зменшити рівень смертності, підвищити тривалість життя населення, зберегти здоров'я наголошували у своїх виступах головний лікаря комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко та керівник Чернігівської міської лікарні № 2 Володимир Фаль.

Медичні фахівці окреслили спектр діяльності Центрів серцево-судинної хірургії, які функціонують при очолюваних ними закладах.

Підбиваючи підсумки перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук підкреслив, що в області здійснюються певні кроки по запобіганню та лікуванню серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань. Зокрема, діє спеціалізована програма обласної ради, яка передбачає виділення коштів на придбання препаратів, які будуть використані для тромболізису при інфарктах та інсультах. Керівник закликав присутніх і надалі з максимальною віддачею здійснювати кардіологічну допомогу людям із серцево-судинними захворюваннями.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини