Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:01:23

Служба в армії: справа честі, ще й гідна зарплата

03.02.2016   09:59Агенцiя

Військова служба за контрактом в Україні довгі роки вважалася справою непрестижною і низькооплачуваною. Тривалий час армія просто розвалювалася зсередини, не маючи ані чітких цілей, ані важливих завдань, ані належного фінансування.

Необхідність дати відсіч російській агресії змінила ситуацію. Тепер негативні стереотипи про Збройні Сили руйнуються. Підвищення заробітних плат військовим, у першу чергу тим, хто йде на контрактну службу — такий пріоритет визначив Президент України Петро Порошенко.

З 2016 року солдат-контрактник у тилу отримує 7000 грн, молодший сержант — 8000 грн, лейтенант — 9500 грн. Зарплати військових у зоні АТО, на лінії зіткнення, щонайменше у півтора рази більші і стартують з 10300 грн. До того ж, військові мають право на додаткові грошові виплати: підйомні, допомогу на оздоровлення тощо.

Соціальний пакет військовослужбовців включає в себе якісне безкоштовне медичне обслуговування, можливість отримати заочну вищу освіту під час служби, право на отримання безкоштовного житла та багато іншого.

Оновлювана армія — місце, де можна служити з гідністю, захищати Україну та отримати інтенсивну бойову підготовку. Це і можливість для кар’єрного росту, і навіть нагода отримати досвід за кордоном на службі в миротворчих підрозділах.

Як потрапити до лав Збройних Сил за контрактом? Просто!
Якщо вам від 18 до 40 років, ви здорові, придатні до військової служби, несудимі та не перебуваєте на психіатричному чи наркологічному обліку — звертайтеся до військкоматів за місцем проживання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини