Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:21:10

На вимогу прокурора повернуто державі земельну ділянку санітарної охоронної зони артезіанської свердловини

03.02.2016   07:46

Прокуратурою області доведено в суді апеляційної інстанції обґрунтованість заявлених прокурором вимог про зобов’язання мешканця Прилуцького району звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею майже 0,1 га та відшкодувати завдану державі шкоду.

Підтримавши хибну позицію відповідача та його представника, місцевий районний суд, фактично не перевіривши дійсних обставин справи, відмовив прокурору в задоволенні позову.

Судом не враховано, що спірна земельна ділянка не може бути передана у власність відповідача та взагалі використовуватися сторонніми особами, оскільки є санітарною охоронною зоною артезіанської свердловини, що перебуває у власності сільської ради та забезпечує водопостачання всього населеного пункту.

Крім того, згідно з рішенням сільради відповідачу виділено у власність присадибну земельну ділянку площею 0,1 га, тоді як громадянин без отримання відповідних правовстановлюючих документів та державної реєстрації прав фактично зайняв та використовує понад 0,15 га. 

Усі вищевикладені доводи перевірено та враховано апеляційним судом області, який, задовольнивши апеляційну скаргу прокуратури області,   скасував незаконне рішення місцевого суду та повністю задовольнив позовні вимоги прокурора.

Лише завдяки принциповій та послідовній позиції прокурора в суді апеляційної інстанції інтереси держави поновлено.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини