Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:53:58

Лікарі радять, як попередити захворювання на грип та ГРВІ

02.02.2016   11:02Агенцiя

З початку епідемічного розповсюдження грипу та ГРВІ в області захворіло понад 90 тисяч 900 жителів, більше половини з них – діти (майже 53 тисячі 700). З початку року померло 8 осіб.

За останній тиждень захворіло 16015 мешканців Чернігівщини, з них – 7444 дитини.

Захворюваність дещо зменшилася, проте вона вище епідемічного порогу на 67,9%. Найбільше перевищення епідпорогу спостерігається в Чернігові та Прилуках, Ічнянському, Коропському, Корюківському, Куликівському та Чернігівському районах. Тому в районах і містах області продовжено обмежувальні заходи.

Медики нагадують, що можна уникнути зараження грипом навіть під час епідемії, якщо:

• уникати скупчень людей, користуватися при необхідності одноразовими масками, щоб захистити себе чи оточуючих від зараження;

• регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання;

• повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми;

• необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту;

• користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками під час кашлю, а також при нежиті.

Якщо з'явилися ознаки хвороби, додаються ще кілька нескладних заходів:

• залишатися вдома при перших ознаках хвороби, щоб не провокувати погіршення стану здоров’я і не наражати оточуючих на небезпеку, яка може виявитися смертельною для деяких з них;

• обов'язково звертатися до лікаря та викликати його додому;

• ізолювати хвору людину — виділити їй окрему кімнату і посуд, визначити одну людину, яка доглядатиме за нею, і, по можливості, триматися на відстані 2-х метрів від хворої людини.

Шановні мешканці Чернігівщини!

Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує Ваші шанси уникнути небезпечного захворювання і здатне зберегти життя Вам і людям, що знаходяться поруч з Вами.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини