Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:32:22

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип

27.01.2016   08:44Агенцiя

За 25.01.2016 року в області захворіло на грип та ГРВІ 3496 осіб, з них 1730 дітей (49,5%). Захворюваність вище епідпорогу на 40,0%.

Випадки захворювання на грип (208) реєструвались в: Бахмацькому, Варвинському, Корюківському, Ніжинському, Носівському, Ріпкинському, Семенівському, Чернігівському, Щорському районах, мм. Прилуки, Чернігів.

По м. Чернігову, який є опорною базою Центру грипу та ГРВІ, захворіло 1401 особа, з них дітей - 670 (47,8%), зареєстровано 83 випадки грипу. Перевищення епідемічного порогу на 34,7%. В місті запроваджено обмежувальні заходи.

Враховуючи ситуацію із захворюваністю на грип, ГРВІ в районі, місті серед всього населення, в т.ч. серед дітей, призупинено навчання :
- Бахмацький район - 32 школи та 13 ДДЗ
- Варвинський - 14 шкіл
- Козелецький - 38 шкіл
- Корюківський - 18 шкіл та 10 ДДЗ
- Куликівський - 12 шкіл та 11 ДДЗ
- Менський - 25 шкіл
- Н.-Сіверський район - 3 школи, 2 ДДЗ (м.Н.-Сіверський)
- Носівський - 22 школи
- Семенівський - 13 шкіл
- м.Ніжин - 17 шкіл
- м.Чернігів - 41 школа, в т.ч. 2 школи-інтернат

Згідно офіційних повідомлень із лікувальних закладів з початку епідсезону в області (м.Чернігів) зареєстровано 3 випадки смерті від грипу. Померлі - це жінки віком 40, 58 та 61 рік, всі вони із групи медичного ризику захворювання на грип, крім того 2 особи - із групи епідемічного ризику. Слід відмітити пізнє звернення хворих (5, 6, 8 доба) за медичною допомогою від дня захворювання.

Держсанепідслужбою Чернігівської області проводяться заходи згідно «Комплексного плану протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань по Чернігівській області на 2015-2016рр.», яким визначено завдання для передепідемічного та епідемічного періодів.

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.