Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:15:47

За Програмою підтримки громадських організацій на 2016 рік фінансову допомогу отримають 17 ГО м. Чернігова

20.01.2016   07:42

Виконавчий комітет міської ради на засіданні 18 січня погодив проект Програми підтримки громадських організацій м. Чернігова на 2016 рік, розробленої відділом зв’язків з громадськістю міської ради.

Програмаспрямована на фінансову підтримку громадських організацій, які об'єднують інвалідів, ветеранів, багатодітні родини та громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини, а також тих організацій, які надають безоплатну правову допомогу вразливим верствам населення міста та жертвам порушень прав людини, посилюють правові можливості громадян.

Програма розроблена на основі пропозицій, внесених кожною громадською організацією.

Програма має на меті об'єднання зусиль органів виконавчої влади та громадських організацій для забезпечення громадської злагоди та соціального партнерства у вирішенні питань соціальної підтримки громадян з особливими потребами.

Всього з міського бюджету м. Чернігова протягом року планується надати фінансову допомогу 17 громадським організаціям на загальну суму 534 278,5 грн, зокрема:
- на сплату комунальних послуг;
- на оплату послуг зв'язку та Інтернет;
- за оренду приміщення.

З метою розвитку громадянського суспільства та розв’язання актуальних проблем в діяльності громадських організацій члени виконкому  запропонували до 1 липня поточного року запровадити конкурсний підхід з надання фінансової підтримки громадським організаціям з міського бюджету.

"Необхідно запровадити прозорий, зрозумілий для всіх формат конкурсу програм громадських організацій й надалі надавати необхідну фінансову підтримку з міського бюджету громадським організаціям за результатами конкурсу, -  зауважив міський голова Владислав Атрошенко.

Виконавчий комітет міської ради доручив відділу зв’язків з громадськістю міської ради внести проект Програми підтримки громадських організацій м. Чернігова на 2016 рік на розгляд міської ради.

На засіданні 18 січня виконком також продовжив термін дії "Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова на 2014-2015 роки" на 2016 рік до прийняття нової програми, затвердив Регламент виконавчого комітету Чернігівської міської ради та розглянув інші питання порядку денного.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини