Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:52:48

Щодо захворюваності на ГРВІ

18.01.2016   15:20Агенцiя

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

За 2 тиждень 2016 року в області захворіло на грип та ГРВІ 4864 особи, з них 2586 дітей. Рівень захворюваності нижче епідпорогу на 38,2%.

Зареєстровано 25 випадків захворювання на грипоподібні захворювання: Борзнянський. Щорський райони, м.Прилуки та Чернігів.

Найвищу захворюваність на грип та ГРВІ зареєстровано у м.Ніжин - показник захворюваності був вищим за епідемічний поріг на 26,6%, а найнижчу у Талалаївському районі - показник захворюваності був нижчим за епідемічний поріг на 86,7%.

По м. Чернігову, який є опорною базою Центру грипу та ГРВІ ДЗ «УЦКМЗ МОЗУ», захворіло 1873 особи, з них дітей - 943(50,4%), показник захворюваності був нижчим за епідемічний поріг на 41,1%.

З початку епідсезону по області проти грипу щеплено 137 осіб (0,02% всього населення), в т.ч. 28 дітей.
На 02-ому тижні поточного року дослідженно біологічний матеріал від 16 хворих на грип. Ізольовано вірус грипу типу А(H1N1) пандемічний від 6 осіб, в т. ч.від 4 хворих м.Чернігів, 1- м.Борзна, 1 - м.Бахмач.

В ДП «Ліки України» можна замовити вакцину для щеплення проти грипу: ВАКСІГРИП СПЛІТ-ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ІНАКТИВОВАНА РІДКА, виробництва Санофі Пастер С.А., Франція, яка зареєстрована та внесена до Державного реєстру лікарських засобів України і її штамовий склад відповідає рекомендаціям ВООЗ на поточний епідемічний сезон.

Особи, що хочуть отримати щеплення проти грипу повинні звернутися в лікувально-профілактичні заклади за місцем проживання чи роботи. Вакцину можна придбати за власні кошти.

Держсанепідслужбою Чернігівської області проводяться заходи згідно «Комплексного плану протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань по Чернігівській області на 2015-2016рр.», яким визначено завдання для передепідемічного та епідемічного періодів.

Продовжується проведення щотижневого моніторингу за кількістю захворілих на грип, ГРВІ в районах і містах області.

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області.

Телефони гарячої лінії Держсанепідслужби Чернігівської області :676 324 .з 16-00 676 890.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.