Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:12:07

623 млн. грн спрямували до місцевого бюджету чернігівські платники

18.12.2015   07:59

За даними координаціно - моніторингового управління ДПІ у м. Чернігові місцевий бюджет за 11 місяців 2015 року отримав 623 млн. грн, що на 70,2 млн. грн перевищує рівень аналогічного періоду минулого року.

На сьогодні 75 відсотків податку на доходи фізичних осіб - основного джерела наповнення місцевого бюджету - надходить до бюджету місцевої громади. Так, за 11 місяців поточного року до бюджету міста перераховано 343,9 млн. грн податку, що склало 55,2 відсотка від загальних надходжень. Наступними за рівнем наповнення місцевої скарбнички стали: плата за землю - 90,0 млн. грн, що на 17,4 млн. грн більше минулорічного показника; єдиний податок -  80,0 млн. грн, який збільшив місцевий бюджет на 12,5 млн. грн. в порівнянні з показником минулого року; акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизних товарів -  66,1 млн. гривень.
    
У зв’язку з законодавчими змінами щодо розподілу надходжень податку на прибуток між державним та місцевим бюджетами місцева казна поповнилася і за рахунок податку на прибуток на 9,6 млн. гривень.

Крім того, місцевий бюджет збагатився за рахунок надходжень податку на нерухоме майно на 5,6 млн. грн  та  платою за ліцензії на 6,3 млн. гривень. Транспортного та екологічного податку в місцеву казну спрямовано у сумі  12,8 млн. грн, а за користування надрами та водними ресурсами чернігівці  сплатили майже  7 млн. гривень.

Як запевнили в інспекції міста, удосконалення системи адміністрування податків, якісне обслуговування платників та високий рівень надання сервісних послуг залишаються пріоритетами в роботі служби.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.