Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:17:30

Обережно, напередодні свят активізувалися Інтернет-шахраї!

17.12.2015   14:05Агенцiя

Перед Новорічними святами зловмисники пропонують довірливим громадянам купити нібито конфіскований товар з США за досить привабливими цінами. Ті, хто повірив пройдисвітам, залишилися і без грошей, і без омріяних норкових шуб та ювелірних прикрас.

В Інтернет-просторі фіксується підвищена активність різного роджу пройдисвітів, які використовують в своїх злочинних цілях бажання громадян зекономити на подарунках до Новорічних свят.

Так, декілька чернігівців купилися на «фантастичний розпродаж» норкових шуб в Інтернеті. От тільки автори оголошення висували одну принципову умову - стовідсоткова передоплата за товар.

Декілька жінок вирішили побалувати себе вишуканими обновками і перерахували гроші. В результаті спокуса дешевого хутра лишила жінок без заощаджень. На рахунки шахраїв вони перерахували чималі суми - від 4 до 6 тисяч гривень, а обіцяної норкової шуби так і не дочекалися.

Зрозумівши, що їх ошукали, звернулися до поліції,  там з'ясувалося, що їх випадок далеко не поодинокий. Адже хутро, мобільні телефони, весільні сукні та ювелірні прикраси - улюблена приманка шахраїв.

Багато чернігівців напередодні свят Інтернет-аферисти залишили не тільки без хутра. Потерпілі пишуть заяви, що не отримали телефонів, дорогих цуценят, а замість золотих прикрас із камінцями їм вислали звичайну біжутерію.

Наприклад, шахраї пропонували норкову шуба за 4 з половиною тисячі гривень. Обіцяли підібрати на будь-який зріст та комплекцію. На питання покупців про аж занадто демократичну ціну продавці пояснювали, мовляв, що хутро - це конфіскований товар зі Сполучених Штатів Америки. Оголошення про «фантастичний розпродаж» шуб можна було знайти на багатьох Інтернет-майданчиках безкоштовних оголошень.

Потенційним жертвам зловмисники охоче розповідали про принади конфіскованого хутра. Казали, що мають склади на кордоні з РФ, попереджали, що це далеко, але запрошували приїхати пересвідчитися. Та як тільки пильні покупці погоджувалися приїхати, під любим приводом відкладали чи переносили зустріч.

Якщо ви потрапили в подібну ситуацію і сумніваєтеся в продавцях, пропонуйте зв'язатися у скайпі. Нехай вам покажуть номер власної банківської карти, паспорт, нехай підтвердять, що ця особа дійсно тот самий продавець. Шахраї, як правило, блокує власну Інтернет-сторінку чи міняє телефон.

Поліція радить громадянам, які звикли купувати в Інтернеті, бути особливо пильними особливо напередодні свят.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини