Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:04:34

Прокуратура вступила у розгляд судової справи щодо законності забудови по вулиці Князя Чорного, 4а

11.12.2015   08:09

КП «Чернігівбудінвест» звернулося до Чернігівського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконними дій посадових осіб Державної архітектурно-будівельної інспекції у області щодо проведення перевірки правомірності здійснення будівельних робіт по вулиці Князя Чорного, 4а в м. Чернігові та скасування постанови про накладення штрафу.

Враховуючи суспільний резонанс, прокуратурою області забезпечено участь у розгляді судом вказаної справи на стороні відповідача. Розгляд справи триває, наступне судове засідання призначено на 22 грудня 2015 року.

Як повідомлялося раніше, прокуратурою області контролюється стан досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого прокуратурою міста Чернігова, за фактом порушень при передачі та забудові земельної ділянки навпроти Єлецького монастиря по вулиці Князя Чорного, 4а в м. Чернігові.

Встановлено, що рішеннями Чернігівської міської ради від 31.07.2014 та 04.06.2015 КП «Чернігівбудінвест» надано дозвіл на розробку, а потім і затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,22 га по вулиці Князя Чорного, 4а в м. Чернігові для будівництва багатоповерхового житлового будинку з об’єктами соціального призначення.

Проте згідно з інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА передана під забудову земельна ділянка знаходиться в охоронній археологічній зоні № 2, затвердженій рішенням міської ради від 28.12.2011, та містить частину пам’ятки археології місцевого значення ІХ-ХVІІІ ст.

У подальшому КП «Чернігівбудінвест» як замовник уклало договір про спільну діяльність з приватною будівельною компанією, яка стала безпосереднім виконавцем робіт з будівництва багатоповерхового житлового будинку.

Разом з тим перевіркою Державної архітектурної будівельної інспекції, проведеної згідно із законодавством та з урахуванням доручення прокуратури міста Чернігова, встановлено невідповідність даних, поданих до декларації про початок підготовчих та будівельних робіт на об’єкті, що стало підставою для видання 30.10.2015 припису про їх зупинення. Також у зв’язку з не розробленням проектної документації в повному обсязі на КП «Чернігівбудінвест» накладено штраф у розмірі 124 020 грн.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини