Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:51:08

Торф’яники на Новгород Сіверщині горять і досі. ВІДЕО

18.11.2015   08:19

Вже не один місяць за селом Орлівка, що на Новгород-Сіверщині, горять торф'яники, майже 100 гектарів. Горять, незважаючи на те, що надворі тримається сира дощова погода.

Проте зміни температурних режимів, як і атмосферні опади, не впливають на процес горіння, адже торф має здатність залягати на глибині до 10 метрів від поверхні землі. Температура в його товщі під час пожежі іноді перевищує 1000 градусів за цельсієм, тож вода, яка потрапляє на зону горіння, випаровується, не встигаючи досягнути самого вогню.

А почалося все ще з весни, коли відбулось загоряння сухої старої трави.

Віталій Рябченко - голова Орлівської сільради: "Горіло від Березової Гаті до Ломанки. Цей масив повністю згорів. І хати в Березовій Гаті горіли і тут. Залишилось вогнище,  їх було 3 осередки, вчасно не затушили, і тепер близько 100 га охоплено такими ось пожежами. Приїзджало МЧС, затушило частину, але все одно воно далі горить. Ви бачите край, далі канава і село взагалі поруч за 300 м".

Виїхавши за село метрів за 300, вже відчуваєш запах згарища, а проїхавши ще трохи,  можна і самому впевнитися в тому, що це не міф, а дійсно велика проблема для всіх людей, що мешкають тут. Їм, жителям Орлівки та Березової Гаті,  добре знайомий цей в'їдливий запах горілого торфу. Тож на питання, яка нагальна проблема є в селі, вони не задумуючись відповідають.

Ігор Заруба - директор комунального підприємства "Орлівське": "Нагальна проблема - горить торф’яник і треба щось вирішити - чи буде зима, чи не буде, потухне він чи не потухне. Хотілося, щоб село процвітало і всі хоч трохи доклали своїх зусиль".

Районна влада вже інформована з приводу цієї проблеми та ніяких дій поки що не спостерігається, адже на ліквідацію пожежі на торф'яниках потрібні значні затрати матеріальних засобів і людських ресурсів. Тож місцевим мешканцям тільки і залишається, що продовжувати бити на сполох та чекати позитивного вирішення цього питання.




Новгород-Сіверська РДТРК "Сіверська"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини