Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:02:14

Випалювання сухої трави та необережне поводження з вогнем є причиною масштабних торф’яних пожеж

13.11.2015   09:20Агенцiя

Цього року на території України збільшилась кількість торф’яних пожеж та пожеж у природних екосистемах. Однією з основних причин виникнення такого роду пожеж є випалювання сухостою та залишків рослинності, необережне поводження з вогнем та умисні підпали.

Станом на 8 годину 12 листопада у 2 районах Чернігівської області здійснюється гасіння 3 осередків тління торфу на загальній площі близько 126,74 га.

Козелецький район:
с. Данівка – 124,5 га
с. Олбин - 1,5 га

Чернігівський район:
с. Малійки – 0,74 га

Пожежі на торфовищах, як правило, викликають значний суспільний резонанс, а їх гасіння має довготривалий характер та потребує значних матеріальних та людських ресурсів.

Саме тому вкотре закликаємо Вас, шановні громадяни, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей:  спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень. Застосування відкритого вогню в лісових масивах  суворо забороняється.
Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок.

Аби уникнути пожеж у екосистемах, дотримуйтесь наступних правил:
- не розводьте багаття у лісі;
- намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;
- не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;
- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини