Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:30:12

Чернігівці попрощалися з тридцятисемирічним прапорщиком прикордонної служби Ігорем Нешком. ФОТО

11.11.2015   14:36Агенцiя

Поминальну літію за загиблим відслужили у Катерининській церкві. Ігор ніс службу на Донеччині, вижив під обстрілами, а загинув восьмого листопада в ДТП під Кураховим. Загиблий був одним з перших добровольців серед чернігівських прикордонників.

Ніщо не віщувало біди. За словами прес-секретаря Чернігівського прикордонного загону Олександра Дудка, броньований Кугуар, з яким сталася аварія, був справним, але біля населеного пункту Курахівка переднє колесо вибухнуло і авто зійшло у кювет.

Товариші-прикордонники кажуть, що він завжди і в усьому був кращим і першим, як на службі, так і в житті. Цьогоріч Ігоря встигли нагородити найпочеснішою серед прикордонників медаллю «За мужність в охороні державного кордону».

Попрощатися з Ігорем Нешком прийшли сотні людей. У Чернігові його знали і любили: тут він закінчив дванадцяту школу, яка, до речі, виховала трьох загиблих в АТО героїв, музичне училище, встиг попрацювати у військовому оркестрі, а в 2010 році Ігор пішов на службу в прикордонний загін.

Гірку втрату єдиного сина переживає мама, дружина і син від першого шлюбу. У злощасному авто разом з Ігорем їхало ще шість чернігівських прикордонників. Всі окрім Ігоря вижили. З травмами різної тяжкості чоловіків доставили в лікарні, де вони досі лікуються.

ФОТОрепортаж Віктора Кошмала

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.