Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:49:07

Медики занепокоєні збільшенням кількості дітей, хворих на туберкульоз. ВІДЕО

09.11.2015   08:07Агенцiя

За весь минулий рік в області було виявлено п’ятнадцять хворих дітей, а зараз їх вже дев’ятнадцять, і лише за жовтень на лікування до обласного протитуберкульозного диспансеру направили четверо, а це ще далеко не кінець року.

І вже традиційно горе-лідерами за кількістю захворілих дітей лишаються Менський і Чернігівський райони.

Це ще не епідемія дитячого туберкульозу в області, але і хвилюватися є чого, бо з дев’ятнадцяти захворілих за рік дітей шістнадцятьом немає чотирьох років.

Завідувач дитячим відділенням обласного протитуберкульозного диспансеру Катерина Звягельська констатує очевидну закономірність: половина із захворілих дітей не були вакциновані. Хворих може стати ще більше, бо зараз як ніколи багато відмов від вакцинації БЦЖ. Коли так було, педіатр і не пам’ятає.

Але на одних батьків все не спишеш, бо за цей рік триста п’ятнадцять малят були не вакциновані через відсутність безкоштовної вакцини.

Пані Катерина водить нас відділенням і жаліється, що тут давно все треба освіжити, обновити і оживити. Діти лежать у відділені і по вісім місяців, а останнє велике добре діло для таких дітей держава зробила аж у вісімдесятих, коли з фонду Леніна (не вважайте це «пропагандою комуністичної ідеології») тут обладнали ігрову кімнату. Все інше добро відділенню робили благодійники.

В останні роки благодійників стає менше і мрія пані Катерини на облаштування другого інфекційного боксу і ремонт туалету для хлопчиків віддаляється. Хочеться додати, що лікуються тут здебільшого діти з неблагополучних родин і до них місяцями не приходять родичі, а буває й так, що після виписки дітей віддають в соціальні заклади, бо мами за ними не повертаються. Тобто ці діти потребують явно більшого піклування держави.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини