Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:02:09

"Спрощенці" поповнили бюджет м. Чернігова на 68 млн. гривень

05.11.2015   08:00

Представниками чернігівського бізнесу, які обрали спрощену систему оподаткування, за 10 місяців 2015 року до бюджету міста сплачено 68,0 млн.грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного податку зросли майже на 11,5 млн.грн, - повідомляє ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області.

За словами заступника начальника інспекції Володимира Мехеда сплату єдиного податку цьогоріч збільшили як юридичні особи, так і підприємці - фізичні особи - на 1,0 млн.грн та на 10,5 млн.грн відповідно. Так, вагома частка сплачена фізичними особами - підприємцями -  52,1 млн. гривень. Від спрощенців - юридичних осіб до бюджету надійшло 15,9 млн.грн податку.
   
До речі, на обліку в ДПІ у м. Чернігові загалом перебуває 1501 суб’єкт господарювання – юридичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування. А що стосується фізичних осіб, то таких підприємців - 9643.
   
«Центром обслуговування платників інспекції надається представникам малого бізнесу чимало адміністративних послуг.

Фахівці працюють над тим, щоб створити сучасні сервісні умови для обслуговування. Наше взаємовигідне партнерство з представниками місцевої територіальної громади в рамках децентралізації гарантує хороші умови для розвитку підприємництва ще й за рахунок встановлення помірних ставок місцевих податків і зборів на підпорядкованій громаді території. Адже легальна підприємницька діяльність - це і створення нових робочих місць, і прогнозовані кошти, які надійдуть до міського бюджету для вирішення важливих соціальних питань», - зазначив посадовець.
   
Нагадуємо, що 28 липня 2015 року набрали чинності нові форми декларацій для платників єдиного податку, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015р. №578 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку».
 
Таким чином, платники єдиного податку третьої групи мають можливість подати звітність за три квартали 2015 року за новою формою декларації, у тому числі для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні (податкові) періоди. При цьому, платники податку, які не отримали протягом звітного періоду доходи, що підлягають декларуванню, теж зобов’язані подати податкову декларацію платника єдиного податку в терміни, передбачені п.49.18 cт.49 Податкового кодексу України. Тобто, граничний термін звітування за три квартали 2015 р. - 09 листопада 2015 року, а сплатити податок потрібно не пізніше 19 листопада 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини