Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:03:29

Тепер більшість Чернгівців дізнаються де був перший залізничний вокзал завдяки зупинці "Старий вокзал"

02.11.2015   10:31Агенцiя

Найдальший куточок Чернігова знаходиться ... в самому його початку. Якщо їхати з Києва, праворуч перед автомобільним мостом через Десну, на лівому березі річки. Тут немає газу та центрального опалення, тому мешканці самі на зиму рубають дрова. Вуличного освітлення немає і не було навіть за радянської влади. А єдиний колодязь викопали ще за царя Миколи II.

Зараз цей район називається вулиця Старий Вокзал. З 1891 по 1928 роки тут дійсно був залізничний вокзал вузькоколійної  дороги Крути-Чернігів. Він розташовувався в маленькій  дерев'яній будівлі. Оскільки залізничного мосту через річку тоді не було, маленькі поїзди- «зозулі» прибували на лівий берег Десни. А до міста пасажири добиралися гужовим транспортом.

У 1925 році відкрито рух на ділянці «Ніжин - Чернігів» Південно-Західної залізниці. Але поява залізничного транспорту в Чернігові відкладено до 1928 року (міст через річку Десна не був готовий і поїзди прибували і раніше на лівий берег, де розташовувався старий вокзал вузькоколійної залізниці звідки пасажири по автодорожньому  мосту потрапляли в Чернігів).

У 1928 році побудували велику залізницю і міст через Десну, поїзди стали ходити прямо в місто. Пізніше тут розмістилося дорожньо-експлуатаційне управління і мостобуд. А також будинки їх працівників.

Днями новий автопавільйон «Старий вокзал» для пасажирів, котрі чекають проїжджого транспорту Чернігівський ДЕД встановила на 12км дороги державного значення  М-01 Київ-Чернігів-Н.Яриловичі.
Тепер людям в очікуванні транспорту є де сховатися від негоди.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.