Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:59:24

Дві третини всіх дітей, які помирають у віці до 18 років, потребують паліативної допомоги. ВІДЕО

31.10.2015   12:02Агенцiя

Комплексний підхід дозволяє покращити якість життя пацієнта та членів його родини, які зіштовхнулися з невиліковною недугою. А такими, за класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, визначено 574 хвороби.

На прес-конференції за підсумками реалізації проекту «Паліативна допомога дітям: від розуміння до реальних дій», яку провела громадська організація “Чернігів Європейський”, піднімались питання про значення такої допомоги для тяжкохворих дітей, про особливості проведення просвітницької роботи для громади, щодо проблем та перспектив розвитку паліативної допомоги в обласному центрі.

Результатом низки благодійних заходів стала адресна допомога на придбання ліків онкологічно хворим дітям — двом чотирирічним хлопчикам з багатодітних родин. 50% вартості лікування хворих компенсує держава, ще половину коштів на так звану «супроводжувальну терапію»мають знаходити батьки. 20 тисяч гривень, необхідних для підтримки, збирали волонтери та небайдужі чернігівці.

Серед найбільш розповсюджених хвороб, що передбачають надання паліативної допомоги дітям, онкологія – кожен третій випадок. Також, за даними Міністерства охорони здоров’я України, торік 17,5 тисяч малюків з вродженими та генетичними хворобами, ураженнями нервової системи, перинатальними патологіями, ВІЛ/СНІДом потребували консультативної допомоги фахівців з лікування болю, виїзних бригад вдома чи в хоспісі.

 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини