Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:25:41

До Дня працівника соціальної сфери

31.10.2015   11:45Агенцiя

Забезпечення державних гарантій по реалізації застрахованими громадянами конституційних прав при настанні нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання в області, покладено на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області та його робочі органи – міські та районні відділення.

У багатьох потерпілих від трудового каліцтва та професійних захворювань ще збереглися в пам’яті 90-ті роки, впродовж яких несвоєчасне, а іноді з кількамісячною затримкою, відшкодування втраченого заробітку у зв’язку з нещасним випадком на виробництві було нормою. І лише із створенням Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, який розпочав свою діяльність з 1 квітня 2001 року, в державі склалися передумови для безумовного дотримання положень Конституції України щодо своєчасного соціального захисту громадян, здоров’я яких було ушкоджене на виробництві.

Майже п’ятнадцять років Фонд своєю діяльністю підтверджує репутацію надійного соціального партнера та успішно склав тест перед суспільством на відповідність кращим європейським стандартам піклування про людину праці.

Щороку, у першу неділю листопада держава й суспільство вшановують фахівців, які щоденно турбуються про ветеранів, дітей-сиріт, опікуються питаннями зайнятості й безробіття, оплати праці, її безпеки, соціально-трудових відносин, призначення пенсій, державної допомоги, субсидій, страхових виплат. Це професійне свято поправу вважає своїм кожен, хто проявляє милосердя, творить добро не лише за службовим обов’язком, а й за велінням совісті та покликом душі.

До таких працівників по праву відносяться і працівники Фонду від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, завдяки їх повсякденній праці потерпілі на виробництві та їх сімї вчасно отримують страхові виплати та медико-соціальні послуги передбачені законодавством.

Станом на 1 жовтня 2015 року в Чернігівській області страхові виплати отримують 3667 осіб, які потерпіли від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та членів сім’ї, які мають право на відшкодування шкоди в разі смерті потерпілого.

За 9 місяців 2015 року зазначеній категорії осіб робочими органами виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області здійснено страхові виплати на суму 40 млн. грн.

За час існування Фонду в області майже в 17 разів збільшився середній розмір страхової виплати на одного потерпілого (з 72 грн. до 1211 грн.).

Всі інваліди внаслідок трудового каліцтва, яким медико-соціальними експертними комісіями визначено санаторно–курортне лікування, протезування, лікування за наслідками виробничої травми чи профзахворювання, протезування, потребу у доглядах та обслуговуванні – отримують їх своєчасно та в повному обсязі. За 9 місяців поточного року вже забезпечено путівками 46 інвалідів.

Робочими органами виконавчої дирекції Фонду здійснюється робота по лікуванню потерпілих на виробництві згідно з договорами, укладеними з лікувальними установами та аптеками області. Спеціалісти відділу медико-соціальних послуг управління безпосередньо в лікарнях, з якими укладені угоди, аналізують якість і повноту надання медичної допомоги потерпілим, тривалість лікування.

Протягом 9 місяців поточного року на медико-соціальні послуги використано понад 2,7 млн. грн.

Протягом 2007–2015 років забезпечено автомобілями 112 інвалідів внаслідок трудового каліцтва, яким визначена в цьому потреба. На ці цілі витрачено понад 3,3 млн. грн. Станом на 1.10.2015 року на обліку для отримання автомобіля в управлінні виконавчої дирекції Фонду в області перебуває лише 6 інвалідів внаслідок трудового каліцтва, яким потреба в забезпеченні автомобілями визначена в 2014 – 2015 роках.

Значна увага приділяється Фондом проведенню соціальної реабілітації потерпілих на виробництві та залучення їх до активного громадського життя.

В поточному році, керівництвом Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України була проведена третя Всеукраїнська спартакіада серед потерпілих на виробництві “Сила духу”.

Збірна команда Чернігівської області в загальнокомандному заліку зайняла шосте місце та увійшла у десятку найсильніших регіональних команд, отримавши командні кубки за 2 місце з бомбаскету та 3 місце з дартсу.

Враховуючи, що участь у спортивних змаганнях – це вже перемога потерпілих на виробництві, насамперед над собою, і всі учасники змагань довели, що теж можуть працювати, творити, і навіть займатися спортом, – працівники робочих органів виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області і надалі докладатимуть зусиль щодо медичної та соціальної реабілітації потерпілих на виробництві, зокрема по пропаганді серед потерпілих на виробництві здорового способу життя, занять фізичною культурою і спортом та залученню їх до активної громадської діяльності.

Не залишаються наодинці зі своїми проблемами і потерпілі, які вимушено змінили місце проживання. До робочих органів виконавчої дирекції Фонду у Чернігівській області починаючи з вересня минулого року звернулися із заявами про продовження страхових виплат понад 480 осіб, які своєчасно отримували та отримують належні їм страхові виплати. Всі звернення таких потерпілих розглядаються Фондом в оперативному порядку. Перелік необхідних документів для таких громадян скорочено. Працівники відділень проявляють особливу чуйність до цієї категорії людей, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, співпереживають, намагаються підтримати та розрадити в їхній біді.

Станом на 1 жовтня 2015 року щомісячні страхові виплати отримують 389 потерпілих-переселенців, яким з початку року виплачено понад 10 млн. гривень, в тому числі 3,1 млн. грн. – заборгованість за 2014 рік.

Користуючись нагодою вітаємо всіх працівників робочих органів виконавчої дирекції Фонду, всіх тих хто причетний до соціального захисту вразливих категорій населення з Днем працівників соціальної сфери та бажаємо – міцного здоров’я, особистого щастя, добробуту, злагоди, порозуміння і домашнього затишку, благополуччя та успіхів у роботі.


Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.