Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:45:57

Переможцями у реалізації Громадського бюджету в Чернігові визначені 17 проектів

29.10.2015   17:16Агенцiя

29 жовтня заступник міського голови - начальник фінансового управління, керівник робочої групи з впровадження бюджету участі Віктор Бистров провів прес-конференцію щодо підсумків голосування за проекти чернігівців у рамках бюджету участі.

Віктор Бистров наголосив, що у Чернігові вперше в Україні міська рада надала можливість громаді міста розподіляти частину коштів з міського бюджету на власний розсуд. Крім того, він підкреслив, що міська влада не визначала пріоритетності проектів громадян.

В. Бистров зауважив, що оскільки проект реалізувався вперше в країні, тож були й деякі проблеми на шляху його реалізації. Втім, був виділений час на розробку проектів, хоча в цьому році встановлені дещо стислі терміни, були проведені тренінги, низка зустрічей з громадськими активістами та мешканцями міста.

Загалом чернігівцями подано 73 проекти, 56 допущені до голосування, з яких 32 стосувалися капітальних видатків і 24 – поточних.

Переможцями шляхом голосування чернігівців визначені 17 проектів, 13 – у частині поточних витрат, 4 – у частині капітальних витрат. Переможців визначали за більшістю голосів. На думку В. Бистрова, деякі проекти варті уваги для подальшої реалізації у межах всього міста, зокрема: «Інформаційно-культурний центр «Файнбук» у мікрорайоні «Масани».

Заступник міського голови зазначив, що всі проекти будуть реалізовані протягом 2016 року. В наступному році проект міська влада продовжить реалізувати проект. «Впевнений, що бюджет міста з кожним роком буде зростати, вважаю, що буде зростати й кількість поданих чернігівцями проектів», - сказав Віктор Бистров.

Також, заступник міського голови повідомив, що цього року всі витрати на реалізацію проекту, а саме: друк бюлетенів для голосування, проведення тренінгів, роз’яснювальної роботи та ін., здійснювались за рахунок польської  сторони - Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

Бюджет участі передбачає залучення жителів Чернігова до розподілу коштів міського бюджету. На наступний рік у місцевому бюджеті передбачено 4,8 млн. грн. на проекти чернігівців. Половина коштів буде витрачена на капітальні видатки і половина – на поточні.

 

Переможці у частині поточних витрат:

 

1 місце – 12 проект.

Назва проекту: «Інформаційно-культурний центр «Файнбук» (автор – Костриця О.). 

2 місце – 13 проект.

Назва проекту: «Клас починається з дверей» (автор – Колениченко С.). 

3 місце – 22 проект.

Назва проекту: «Сучасний дизайн приміщення бібліотеки» (автори – Іконнікова Л., Ткач М.). 

4 місце – 10 проект.

Назва проекту: «Зовнішня безпека ЗОШ № 7» (автор – Денисенко Т.).

5 місце – 16 проект.

Назва проекту: «Організація роботи центру всебічного розвитку дітей та молоді креативне творче об’єднання «Академія зірок». (автори – Панкратьєва М., Мушинська Я., Єлсукова О.). 

6 місце – 20 проект.

Назва проекту: «Створення служби соціального таксі у. м. Чернігові» (автори - Лозбень Н. , Нестиченко Л., Приходько О.). 

7 місце – 1 проект.

Назва проекту: «Академія креативності ЧІКС (Чернігівські ініціативні креативні студенти) як педагогічно-волонтерський центр творчості» (автор – Коновальчук М.); 

8 місце – 24 проект.

Назва проекту: «Чернігів у віках» (автор – Коваль О.). 

9 місце – 3 проект.

Назва проекту: « Благоустрій берегової зони р. Десна в районі готелю «Брянськ» (автор – Чучвага Н.).

10 місце – 7 проект.

Назва проекту: «Відповідальний вибір: підготовка тренерів з первинної профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу і злочинності; навчання позитивному мисленню, життєтворчості» (автор – Рябуха В.). 

11 місце – 6 проект.

Назва проекту: «Відновлення та реорганізація військово-спортивного комплексу у школі: тир, смуга перешкод та спортивних майданчиків» (автори – Шестопалова Н., Кукобко О. Панкратова М.).

12 місце – 2 проект.

Назва проекту: «Безкоштовний культурно-освітній проект «Мова-література-культура-краєзнавство» (автор – Зіневич Л.).

 

 

Переможці у частині капітальних витрат:

 

1 місце – 9 проект.

Назва проекту: «З турботою про дитину» (автори – Овсієнко Л., Холодницька О., Садова О.).

2 місце – 10 проект.

Назва проекту – «Індивідуальна гігієна – вимога сучасності» (автор – Васека І.). 

3 місце – 26 проект.

Назва проекту: «Розквітай садок дитячий» (автори – Примакова Н., Коваленко В., Лавріненко Н.).

4 місце – 18 проект.

Назва проекту: «Лиш праця світ таким, як є створила. Лиш в праці варто і для праці жить». (автори – Добриця І., Озірська О.).  

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини