Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:33:13

Поновлення порушених прав дітей є пріоритетом роботи органів прокуратури

27.10.2015   07:36Агенцiя

Ювенальними прокурорами упродовж поточного року забезпечено участь у 202 справах з питань захисту прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства. За позовами прокурорів цивільно-правовими засобами поновлено права 50 дітей.

У сфері охорони дитинства до суду пред`явлено 62 позови на суму майже 700 тис грн., які розглянуто та задоволено. На даний час реально виконано судових рішень на суму понад 300 тис грн.

Особлива увага приділяється захисту соціальних, житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прокурори звертались до суду про визнання права власності на житло та земельні паї у порядку спадкування, накладення заборони на відчуження житла, в якому проживали діти, виплату одноразової соціальної допомоги та ін.

З метою забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглій до навчальних закладів територій прокурорами подані позови в інтересах закладів освіти з вимогою зобов’язати органи місцевого самоврядування обладнати територію, прилеглу до шкіл дорожніми знаками. Позови задоволено.

Активною є позиція ювенальних прокурорів, які виступають процесуальними керівниками у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.

Під час здійснення своїх повноважень у сфері охорони дитинства ювенальні прокурори пред’являють позови в рамках кримінальних проваджень з метою відшкодування державі завданих злочином збитків.

Зокрема, прокурором м. Чернігова пред’явлено позов про стягнення з обвинуваченого в кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждав неповнолітній, вартості витрат на стаціонарне лікування дитини в обласній дитячій лікарні на суму понад 1 тис грн.

Позов Деснянським районним судом 09.10.2015 задоволено та кошти сплачено в повному обсязі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини