Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:30:24

Чернігів приєднався до "Європи без торгівлі людьми"

19.10.2015   07:16Агенцiя

18 жовтня, громадські активісти, представники профільних державних установ, правоохоронних органів та небайдужі чернігівці відзначили Європейський день проти торгівлі людьми.

О 13.00, в один і той же час у багатьох містах України у небо були запущені сині та жовті гельові кульки в знак солідарності в цей день та об’єднання зусиль задля попередження потрапляння у рабство.

Чернігівці прийняли активну участь в інформаційному флеш-мобі, під час якого волонтери розповсюджували тематичні інформаційні матеріали та проводили консультування з безпечного  виїзду за кордон. Активісти були примітними - у футболках з гаслом проти торгівлі людьми та номером Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (номери 0800-505-501 та 527 - безкоштовно для користувачів стаціонарних телефонів та операторів мобільного зв’язку).

Подібні публічні заходи відбулися одночасно в 17 обласних центрах України в рамках національної акції Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми.

Мета кампанії - привернути увагу державних інституцій та населення до проблеми існування сучасного рабства та незаконної експлуатації.

18 жовтня - Європейський день боротьби із торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому ганебному явищу, ефективного переслідування та покарання торгівців людьми, ідентифікації та надання всебічної допомоги постраждалим, проведення превентивної й профілактичної роботи серед груп ризику, особливо серед молоді.

В Чернігові захід організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації та Відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Чернігівській області.

Нагадаємо, що безоплатну правову, соціальну, психологічну та іншу реабілітаційну допомогу мешканці Чернігівської області, які постраждали від торгівлі людьми, або які турбуються про безпечне працевлаштування або навчання за кордоном можуть отримати в Чернігівському громадському комітеті захисту прав людини за адресою: вул.Горького 57/1, м.Чернігів, 14000. Телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини