Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:32:11

Увага, шахраї знову вимагають гроші!

14.10.2015   12:14Агенцiя

Головне управління ДФС у Чернігівській області попереджає, що на території Чернігівської області знову активізувалися шахраї. Представляючись податківцями, вони вимагають у керівників підприємств гроші.

Працівники відділу власної безпеки викрили їхні «сценарії». Телефонують на мобільний телефон керівника підприємства і представляються начальником або заступником начальника податкової інспекції. Просять гроші на потреби працівників податкової служби чи на надання фінансової допомоги. Або ж вимагають кошти, пропонуючи у такий спосіб відкупитися від  проведення перевірки фінансової діяльності підприємства. Апетити щодо сум – від 1000 до 1700 доларів. 

Як повідомив начальник відділу власної безпеки при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області Олексій Мисенко, цього понеділка, починаючи з 8 ранку, вони телефонували  керівникам багатьох підприємств Чернігівщини. Дзвінки надходили з номерів: (095) 517-15-49, (093) 904-51-57, (093) 904-50-97. Працівники відділу власної безпеки оперативно встановили, що  телефонували з смт. Ленінське Свердловського району Луганської області.

Якщо керівник погоджується дати гроші, шахраї через Інтернет замовляють таксі. Таксист приїздить до керівника підприємства за коштами, звісно, за щедру винагороду. Потім у телефонному режимі отримує  вказівку  за отримані гроші купити картки і поповнити мобільні телефони. А шахраї, не гаючи часу, ці кошти знімають.

Такими діями не лише наносяться збитки підприємцям та підприємствам, але й підривається авторитет органів Державної фіскальної служби.

Відділ власної безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області звертається до суб’єктів господарської діяльності з проханням: при отриманні таких пропозицій або ж інформації про факти зловживання з боку податківців негайно повідомляти за адресою: м.Чернігів,  вул.Комсомольська,11. А також нагадує телефон «довіри» відділу: (0462) 668-522.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.