Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:49:25

Податкові міліціонери Чернігівщини розповіли журналістам про свої здобутки

10.10.2015   10:05Агенцiя

В Головному управлінні ДФС у Чернігівській області відбулася прес-конференція на тему: «Результати роботи податкової міліції».

З журналістами зустрічалися перший заступник начальника ГУ ДФС у Чернігівській області Вадим Нечай, начальник оперативного управління Павло Бойправ та  в.о. начальника слідчого управління фінансових розслідувань Валерій Блоха.

Перший заступник начальника ГУ ДФС у Чернігівській області   Вадим Нечай розповів про резонансні факти, які останнім часом виявили податкові міліціонери та про те, як нині проводиться їх розслідування.

Протягом 9 місяців слідчим управлінням фінансових розслідувань розпочато 57 кримінальних проваджень, з яких  24 - тяжкі правопорушення. За результатами проведеного досудового розслідування у поточному році до суду направлені обвинувальні акти по 10 кримінальних провадженнях, що більше від рівня минулого року на 43%.

По закінчених кримінальних провадженнях сума нанесених державі збитків склала 9 мільйонів гривень, з яких відшкодовано майже 1 мільйон гривень.

З метою забезпечення відшкодування збитків, по закінченим провадженням, слідчими накладено арешти на майно на суму 5 мільйонів гривень.

Крім того, по кримінальних провадженнях, по яких триває досудове розслідування, додатково накладено арешти на майно на суму 2 мільйони гривень.

У взаємодії із працівниками Служби безпеки України та прокуратури ліквідовано «конвертаційний центр» із загальним обсягом «проконвертованих» протягом 2014-2015 років коштів у сумі 150 млн. грн.

Протягом поточного року упереджено 11 спроб незаконного формування бюджетного відшкодування ПДВ на суму понад 24 мільйони гривень. За фактами незаконної заявки до відшкодування ПДВ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення 5 кримінальних правопорушень.
       
У напрямку боротьби з розкраданням бюджетних коштів і їх легалізації, у сфері державних закупівель зареєстровано 10 кримінальних правопорушень. Сума збитків по них склала майже  5 мільйонів гривень.
      
По лінії боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів: обліковано 9 кримінальних проваджень, із незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму понад 25 млн.грн., викрито діяльність 3 незаконних виробництв підакцизних товарів. 
    
Серед пріоритетних напрямків роботи податкової міліції – виявлення зловживань на ринку підакцизної продукції,   боротьба зі схемним податковим кредитом з ПДВ, ліквідація схем мінімізації, викриття надання транзитно-конвертаційних послуг, а також направлення відповідних матеріалів до суду та їх супроводження. Нині тривають операції «Акциз-2015», «Нафтопродукт-2015, «Розшук-2015» та «Рубіж-2015» .
   
Перший заступник начальника ГУ ДФС у Чернігівській області   Вадим Нечай також розповів, що днями 11 працівників податкової міліції повернулися із зони АТО. Протягом майже трьох місяців вони несли службу на контрольних пунктах пропуску та у складі мобільних груп з патрулювання лінії розмежування у Донецькій області. За мужність, патріотизм та відданість Батьківщині троє з них відзначені нагородами і всім вручені Подяки від керівництва Головного управління ДФС у Чернігівській області.
   
Учасники прес-конференції відповіли на всі запитання журналістів.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини