Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:31:24

Прокуратура не допустить незаконного відчуження державної власності

08.10.2015   08:13Агенцiя

Прокуратура області звернулася до господарського суду з позовом в інтересах Міністерства аграрної політики та продовольства України та ДП «Укрліктрави» з вимогою визнати недійсними фіктивні договори про надання послуг, за якими держпідприємство мало б відшкодувати на користь приватних структур 4,5 млн грн.

Встановлено, що, маючи на меті заволодіння коштами та майном, насамперед значними площами земельних ділянок, обладнанням та нерухомістю ДП «Укрліктрави», яке входить до системи підприємств Міністерства агарної політики та продовольства України, колишнім керівництвом ТОВ  «Укрлікрослини» укладено фіктивні договори на виконання сільськогосподарських робіт з дочірнім підприємством ДП «Укрліктрави».

Вказані договори, які прямо суперечили інтересам держпідприємства, взагалі неможливо було виконати через відсутність коштів для проведення таких робіт.

Як наслідок, штучно створено значну заборгованість перед ТОВ «Укрлікрослини» в сумі 4,5 млн грн. У майбутньому це дозволяло б спритним ділкам відібрати майно та землі ДП «Укрліктрави» в рахунок погашення боргу.

Зазначені обставини зумовили звернення прокурора до суду з вимогою визнання недійсними фіктивних угод, які створюють пряму загрозу порушення інтересів держави в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Наразі справа перебуває у провадженні господарського суду Житомирської області.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.