Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:49:32

Завдяки прокуратурі розмір орендної плати за користування землями сільськогосподарського призначення буде збільшено майже у 80 разів

21.09.2015   14:52

Прокуратура Ічнянського району, застосовуючи представницькі повноваження, домагається внесення змін у договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 111 га, укладений між Ічнянською райдержадміністрацією та фізичною особою.

З’ясувалося, що, ігноруючи вимоги Податкового кодексу України, якими встановлено розмір орендної плати не менше як 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, фізична особа уникає укладання додаткових угод до чинного договору оренди земель, вартість яких складає понад 2 млн грн.  Зазначене стало підставою для звернення прокурора з метою захисту інтересів держави до суду з позовом до орендаря про внесення змін до умов вказаного договору та збільшення розміру орендної плати за користування землями.

Довідково:  згідно з внесеними змінами до податкового законодавства з грудня 2014 року розмір орендної плати встановлюється в договорі оренди земельної ділянки та річна сума платежу не може бути меншою 3 % від нормативної грошової оцінки землі.

За матеріалами прокуратури Ічнянського району

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини