Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:57:51

Прокуратура захищає права громадян на безпечне довкілля

19.09.2015   22:12

Прилуцьким міжрайонним прокурором з метою забезпечення прав громадян на безпечне довкілля та недопущення завдання шкоди їх здоров’ю подано адміністративний позов про зобов’язання Прилуцької районної державної адміністрації та Заїздської сільської ради вчинити дії щодо ліквідації наслідків забруднення пестицидами.

Обставини справи:

Мешканці села Заїзд на Прилуччині потерпають від близькості з отрутохімікатами.

Упродовж тривалого часу пестициди зберігалися в напівзруйнованому складі, внаслідок чого забруднилися ґрунти. Однак при виконанні робіт з утилізації пестицидів рекультивація земель проведена не в повному обсязі.

Орендар, плануючи облаштування орендованої території, зніс залишки складу отрутохімікатів та підсипав ними ґрунтову дорогу.

Наразі відібрано зразки ґрунту. За результатами досліджень вміст небезпечної речовини (дихлородифенілтрихлорометилметан) в ґрунті перевищує більш як у  300 разів гранично допустиму концентрацію, яка завдає шкоди навколишньому природному середовищу та здоров’ю мешканців прилеглих територій.

З метою встановлення ступеня небезпеки цієї речовини для людей і навколишнього середовища, а також винуватців цієї події проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 239 КК України (забруднення або псування земель).

Стан досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області. 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.