Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:15:58

О. Соколов: "Чернігів стане центром міжнародного туризму"

16.09.2015   11:35Агенцiя

Чернігів усе-таки буде історичним туристичним центром, до якого з кожним роком усе більше й більше приїжджатиме туристів з України, близького та навіть далекого зарубіжжя.

Чернігів - історичне місто, яке може здивувати туристів своєю культурою. Проте, щоб до нас хотіли приїжджати закордонні гості, потрібно багато працювати над формуванням позитивного туристичного іміджу та сприяти участі міста в міжнародних проектах. У результаті ми отримаємо збільшення надходжень до міського бюджету та створення нових робочих місць.

За останні роки місто стало більш відомим на туристичному ринку України та в інших країнах. В основу подальшої роботи над розвитком туризму в Чернігові покладено три основні напрямки, запроваджені міським головою Олександром Соколовим: інформація, імідж, інфраструктура. «Чернігів стане центром міжнародного туризму», - вважає міський голова. Він любить наше місто та багато зусиль докладає для його розвитку і переймається тим, щоб потік туристів до нас тільки зростав.

Тож у рамках Програми розвитку туристичної галузі й міжнародних відносин міста Чернігова та сприяння залученню інвестицій до міста постійно запрошують закордонних журналістів. Наприклад, нещодавно мер організував прес-тур для журналістів із Білорусі, який передбачав ознайомлення не тільки з історичними місцями, а й із торговельною інфраструктурою.

Як показав моніторинг білоруських ЗМІ, цей та інші іміджеві заходи знову забезпечили відновлення потоку туристів. Чернігівський міський голова також вивчає досвід туристичної галузі Польщі, Естонії, Нідерландів та багатьох інших країн.

У той же час продовжується робота з нашими містами-побратимами. Наприклад, у рамках обміну творчими колективами в музичній сфері до Чернігова нещодавно приїжджали делегації з Меммінгена (Німеччина). Лише за останній час міський голова Олександр Соколов неодноразово зустрічався з посольством Латвії, Франції, Китайської народної республіки та представниками ОБСЄ і Корпусу Миру США.

Новим напрямком міжнародної діяльності стало налагодження співпраці з Королівством Норвегія. Мер уже зустрічався з Першим секретарем Посольства Королівства Норвегії в Україні та членами українсько-норвезької торгової палати. Норвезька делегація побувала на підприємствах Чернігова та ознайомилась із туристичним потенціалом нашого міста. Іноземці були вражені красою Чернігова і порівнювали його з Веною, Прагою та навіть Римом.

Загальновідомо, що турист купує не тільки послуги з проживання та харчування, а й цікавиться подіями та враженнями, які може отримати під час мандрівки. Саме тому в місті щорічно проводиться безліч масштабних і цікавих іміджевих заходів. Уже багато років поспіль за підтримки мера в Чернігові відбуваються різного роду фестивалі. Зокрема, міжнародний фестиваль живої історії слов'яно-скандинавської культури «Княжа брама», що відбувся наприкінці липня та порадував великою кількістю закордонних гостей.

Уже рік як гості міста мають можливість придбати путівник «Чернігів як на долоні» російською та англійською мовами з картами-схемами центральної частини міста та цікавим описом. Міською владою було встановлено вказівники напрямків руху до туристичних об’єктів, інформаційні стенди біля визначних пам’яток архітектури та плани-контенти в місцях найбільш жвавих пішохідних потоків. За кошти міської ради, комунальних підприємств та суб’єктів господарювання встановлено більше 50 велопарковок. Подальший розвиток велосипедної інфраструктури зараз є одним із пріоритетних напрямків роботи міського голови та його команди, бо Чернігів - європейське місто, яке має відповідати певним міжнародним стандартам.

Олександр Соколов постійно працює над створенням позитивного іміджу міста, бо для залучення туристів лише історичних легенд недостатньо. Більшість проектів туристичної сфери розраховані на декілька років та залежать один від одного. Тому роботу над ними ні в жодному разі не можна зупиняти. Лише комплексна командна робота та ефективне управління дадуть результат, який позитивно вплине на кожного з нас.


PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини