Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 06:49:56

Проект щодо надання адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю в Україні

11.09.2015   10:07Агенцiя

У Чернігівській міській раді 10 вересня відбувся круглий стіл під назвою «Доступ до адміністративних послуг осіб з інтелектуальними порушеннями та їхніх законних представників».

Учасники заходу - представники громадських організацій, які опікуються особами з інтелектуальною недостатністю, батьки дітей-інвалідів, представники структурних підрозділів міської ради.

Начальник відділу звернень та соціальних питань міської ради Світлана Васильєва повідомила про співпрацю місцевої влади з громадськими організаціями міста, що опікуються особами з особливими потребами. Зокрема, вона зазначила, що 19 найбільш активних у цій сфері діяльності громадських організацій отримують фінансову допомогу з міського бюджету у загальній сумі понад 800 тис. грн.

Також, вона підкреслила, що чільне місце серед активних громадських організацій посідає Чернігівська обласна громадська організація інвалідів «Логос», яка має великий досвід у цій справі й значні результати.

Виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю» Раїса Кравченко презентувала проект «Просування політичного діалогу між українськими НДО та виконавчою владою з питань адміністративних послуг для осіб з інтелектуальною недостатністю».

Проект фінансується Європейським Союзом. У роботі круглого столу взяв участь експерт-старший монітор Євросоюзу Стефан Танік, який прибув до України з метою моніторингу просування в Україні цього проекту.

Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю» охоплює 23 регіони України та 18 тис. сімей, де є особи з інтелектуальними порушеннями.

За її інформацією, в Україні проживає понад 280 тис. людей з інтелектуальною недостатністю, серед них лише 90 тис. мають інвалідність. З них 34 тис. проживають в інтернатах.

Раїса Кравченко зазначила, що звіт України щодо захисту прав осіб з інтелектуальними порушеннями високо оцінений в ООН. Втім, Комітет ООН з прав людини з інвалідністю надав Уряду України свої рекомендації, зокрема:
- врахувати всі потреби людей з інтелектуальними порушеннями в українському законодавстві;
- покращити правовий захист таких людей;
- попередити можливість численної та міжгалузевої дискримінації.

Учасники круглого столу були єдині в думці, що необхідно посилити свою діяльність щодо захисту прав осіб з інтелектуальними порушеннями, та активізувати діалог з виконавчою владою з питань надання адміністративних послуг для таких осіб.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини