Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:20:59

Ветерани Менщини отримали нагороди від Китаю

07.09.2015   16:49

Урочистості у Посольстві Китайської Народної Республіки в Україні відбулися з нагоди 70-річчя Перемоги у війні Опору китайського народу японським загарбникам і Світовій війні проти фашизму.

До Посольства з’їхалися ветерани з Полтавської, Київської, Сумської, Черкаської, Чернігівської та інших областей. З нашого району поїхали Михайло Ющенко та Василь Курцев з Мени, Василь Розя з Березни та Микола Пархоменко з Макошине. Очолювала делегацію голова районної ради організації ветеранів Раїса Москальська.

На жаль, не змогли поїхати на зустріч ветерани, які визволяли Китай та Північну Корею від японських імперіалістів, – Володимир Білець з Макошине, Олексій Ральченко з Березни, Микола Соловей з Майського, Григорій Попович з Червоних Лук, Олександр Сидоренко з Кукович, Яків Горілий з Мени, Василь Любека з Бірківки, Андрій Кудра з Гусавки, Олексій Надточій з Локнистого.

У столиці заступник керівника Менського осередку Чернігівського земляцтва у Києві Валентина Терещенко організувала землякам оглядові екскурсії у парку Слави та музеї Голодомору. Цікаво було дізнатися, що автором проекту музею є уродженець Волосківців архітектор і народний художник України Анатолій Гайдамака. Менська делегація вшанувала хвилиною мовчання померлих під час голодоморів та загиблих у Другій світовій війні.

Під час екскурсії зустрілися з групою лікарів з Нью-Йорка, котрі через перекладача поспілкувалися з нашими ветеранами і зробили кілька фотознімків на згадку.

У Посольстві КНР в Україні наших ветеранів радо зустрічали працівники представництва. У фойє можна було отримати у дарунок книги та журнали про Китай, видрукувані як українською, так і китайською мовами.

…Урочисто звучать Гімни України та Китаю. З вітальним словом до ветеранів війни, воїнів-визволителів території Північно-Східного Китаю звернувся посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь. Він щиро подякував ветеранам за допомогу китайському народу, а також привітав з 70-річчям Перемоги.

Пан Чжан Сіюнь вручив кожному ветерану Подяку, видрукувану українською і китайською мовами. Потискуючи руки колишнім воїнам, посол зичив їм здоров’я і довголіття, а на згадку про цю зустріч подарував цінний подарунок – айфон четвертого покоління вартістю десять тисяч гривень.

Невимушене спілкування ветеранів та їх супроводжуючих з представниками Посольства продовжувалося за щедро накритими столами зі стравами китайської кухні.

Менянин Михайло Ющенко, котрому минулої суботи виповнилося 94 роки, зазначив:

– Ця поїздка, зустріч з послом і добрими людьми з Китаю додали мені сил і наснаги, хочеться жити повноцінно, адже так добре шанують наше покоління. Спасибі усім організаторам заходу!

Микола Пархоменко з Макошине додає:

– На прийомі у Посольстві я упевнився, що прожив життя правильно – визволяв і свій край, і дружній народ ворогів. Подвиги моїх побратимів гідно оцінені.

Василь Розя з Березни впевнений, що інакше і бути не може, бо:

– Китай – миролюбна країна, високорозвинена. У цій країні гідно пам’ятають минуле, свято його бережуть. На цій зустрічі я ніби повернувся у свою буремну воєнну юність.

Василь Курцев, менянин, висловив побажання, що непогано було б відвідати Китай, побувати у місцях, де довелося воювати. Але не до поїздок сьогодні, бо в Україні триває неоголошена війна, в якій гинуть українські воїни.

Прощалися з Києвом, з новими друзями і знайомими і щиро дякували членам Менського відділення Чернігівського земляцтва у Києві вихідцям з нашого краю Сергію Садовому з Жовтневого, Миколі Берізку зі Стольного, Олександру Вахненку з Мени, Анатолію Гайдамаці з Волосківець, Віктору Корбачу та Сергію Свислоцькому з Березни, які фінансово підтримали поїздку ветеранів до столиці.

Окрема вдячність водію мікроавтобуса Віталію Дементієву з Мени, котрий дуже відповідально і професійно здійснив цей пам’ятний для ветеранів рейс.

Поїздка стала можливою завдяки моральній і фінансовій підтримці міжнародного Благодійного фонду «Співдружність націй», Київському міського відділення Української Асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців та Менського відділення Чернігівського земляцтва у Києві.


http://nslovo.com/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини