Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 18:12:10

Протягом доби вогнеборці ліквідували 10 пожеж, з яких 9 виникли по причині необережності громадян у поводженні з вогнем

01.09.2015   15:08Агенцiя

Протягом минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 5 пожеж у житловому секторі, 1 пожежу настилу в лісі та 4 пожежі сухої рослинності на відкритих територіях.

Вогнем пошкоджено 4 споруди господарського призначення, а також вигоріло 2,3 га сухої трави та сміття. Слід зазначити, що у 9 випадках причинами виникнення пожеж послужила необережність громадян  у поводженні з вогнем.
 
31 серпня об 11:40 до Прилуцького міськрайонного відділу Управління ДСНС у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу дерев'яної споруди сінника в одному з приватних господарств у с.Дідівці. Вогнеборці 12-ї державної пожежно-рятувальної частини, що прибули за викликом, о 12:00 пожежу локалізували, а о 13:20 остаточно ліквідували.

В ході гасіння рятувальники запобігли розповсюдженню вогню на житловий будинок та будівлю господарського призначення. Як з'ясувалося в ході розслідування, 55-річний господар, перебуваючи напідпитку, спалював сміття й суху рослинність на присадибній ділянці в безпосередній близькості від сінника. Залишивши вогнище без нагляду, чоловік зайнявся іншими справами.
Поривами вітру вогонь перекинуло на дерев'яну споруду й спричинило її займання, в результаті чого знищено 2 тонни сіна.
 
Рятувальники нагадують громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки та закликають утриматися від спалювання сміття й сухої рослинності. Безвідповідальне ставлення до заходів безпеки може призвести до непередбачуваних наслідків.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини