Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:32:21

Належні умови утримання на гауптвахті навчальнL наразі не забезпечено

20.08.2015   17:59

Під час моніторингового візиту представників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина В0946, смт Десна, Козелецький район, Чернігівської області, 17024), який відбувся 18 серпня 2015 року, було здійснено перевірку умов утримання засуджених, узятих під варту та затриманих військовослужбовців гауптвахти Чернігівського зонального відділення Північного територіального управління Військової служби правопорядку.

Представники Секретаріату здійснили огляд загальних й одиночних камер, а також спеціалізованих приміщень та місць (кімнат для проведення короткострокових та тривалих побачень, для проведення медичного огляду; побутового обслуговування, місце для виконання фізичних вправ; прогулянкові камери тощо), під час якого було виявлено їх невідповідність вимогам обладнання гауптвахти, визначеним розділом ІV Інструкції про порядок і умови утримання засуджених, узятих під варту та затриманих військовослужбовців, затвердженої наказом Міністерства оборони України від 26.09.2013р. № 656.

Зокрема, було виявлено, що загальні камери не обладнані відгородженими санвузлами, відсутні умивальники з проточною гарячою і холодною водою, примусовою механічною вентиляцією з можливістю подачі теплого повітря в холодну пору року. Особливо неприйнятні умови одиночних камер, де відсутнє природне освітлення та належна вентиляція. Представники Секретаріату дійшли висновку, що ці приміщення фактично можна назвати «кам’яним мішком».

Також вони відзначили, що начальник гауптвахти та його підлеглі власними силами намагаються влаштувати належні умови утримання у закладі, що безперечно заслуговує поваги, проте не вирішує проблеми до настання осінньо-зимового періоду. В той же час на 2015 рік Міністерством оборони України не передбачено видатків на капітальний ремонт цієї гауптвахти. 

У зв’язку з цим Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Міністерства оборони України з пропозицією невідкладно вжити заходів для облаштування належних умов утримання засуджених, узятих під варту та затриманих військовослужбовців на гауптвахті Чернігівського зонального відділення Північного територіального управління Військової служби правопорядку.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини