Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:33:10

Площу авіаторів у Чернігові відкрили професійні пілоти. ФОТО

15.08.2015   16:17

Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків – найпотужніша і найіменитіша льотна школа на теренах колишнього СРСР. Але здобутки училища, як і країна, в якій воно було створене – вже історія. Щоб увічнити славу випускників та всіх авіаторів, причетних до чернігівської школи, сьогодні урочисто відкрито Площу авіаторів – біля монументу військового літака МіГ-21 на вулиці Стрілецькій.

Випускники ЧВВАУЛу – герої Союзу та України, льотчики, космонавти, випробувачі й керівники. Понад вісім тисяч льотчиків-винищувачів, серед яких тринадцять космонавтів, вимуштрувало чернігівське училище.

«Навіть в останні роки роботи ЧВВАУЛ вражав масштабом», – пригадує колишній курсант училища, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. «Уявіть, навчання одного пілота коштувало бюджету близько 4500000 радянських рублів, – таким чином голова ОДА відповів журналістам на питання, чи є перспектива відновлення училища. – Тому, – продовжив голова, – у такому вигляді училища вже точно не буде. Але ми плекаємо надію на відновлення військової авіації на Чернігівщині. Для цього лобіюємо це питання на рівні Києва і активно співпрацюємо з Державним науково-випробувальним центром, який минулоріч переїхав із Феодосії до Чернігова», – сказав голова ОДА.

Для участі у відкритті Площі авіаторів, урочистому шикуванні та зустрічі випускників до Чернігова прибули більше сотні пілотів-випускників із п‘ятдесятих до дев’яностих років минулого століття. Офіцери-екс-керівники училища, ветерани і просто випускники по-чоловічому раділи зустрічі та згадували часи, коли їм відкривалося небо.

Хоча стан справ у галузі військової авіації дає не багато підстав для гордості, проте пілоти вірять у перспективу. А ті з них, хто зараз інструктує молодь, запевняють: наші хлопці повні запалу і снаги, школу не втрачено, а отже – майбутнє є.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини