Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:29:55

Інтернет-шахрайку засуджено до 3 років позбавлення волі

13.08.2015   12:28

Рішенням Бахмацького районного суду від 12 серпня за скоєння шахрайських дій у мережі Інтернет молоду бахмачанку засуджено до 3 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Бахмача з жовтня по грудень 2014 року за допомогою мобільного телефону, на якому була встановлена операційна система з веб-браузерами, неодноразово реєструвалася в мережі Інтернет на сайті «ВКонтакте» та створювала сторінки під різними іменами.

На вказаних сторінках правопорушниця розміщувала фотознімки одягу та взуття, видаючи їх за свою власність, тобто створювала неправдиві рекламні повідомлення про продаж речей.

На це відгукнулись 10 осіб, які виявили бажання придбати товари із вказаних сторінок та в якості оплати за замовлений товар перерахували шахрайці грошові кошти. Кошти вона використала на власний розсуд, а замовлений товар покупцям не направила, чим спричинила їм матеріальні збитки на загальну суму майже 5 тис грн.

Таким чином громадянка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

На даний час Бахмацьким РВ УМВС та прокуратурою району розслідується ще декілька кримінальних проваджень за фактами здійснення шахрайських дій цією ж особою.

Досудове розслідування в них триває.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.