Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:52:54

"Відвойовується" земля для розширення меж населеного пункту

10.08.2015   13:27

Завдяки захисту законних інтересів громади с. Количівка Чернігівського району прокуратурою області в розпорядження місцевих жителів повертаються землі, передбачені для розширення меж цього населеного пункту.

Нещодавно апеляційний суд Чернігівської області залишив у силі ще одне рішення за позовом прокуратури, прийняте на користь селян.

Мова йде про резонансну ситуацію, коли землі, щодо яких вже тривав процес юридичного включення до меж села для житлової та громадської забудови, були надані в приватну власність 4 фізичним особам по 2 га кожному.

На той час для розширення меж села сільською радою вже були розроблені проект землеустрою та генеральний план, на які витрачено громадські кошти. Документи оформлялися з відома та за погодженням з уповноваженими органами місцевої влади. Однак цей факт при передачі землі в приватну власність поміченим не був. Цікаво, що цю землю одержали особи, які є мешканцями інших регіонів України.

Для повернення незаконно розданих земель прокуратурою Чернігівської області здійснюється представництво інтересів селян у судах за 4 позовами (згідно із законодавством, окремо до кожного набувача земельної ділянки).

Отже, апеляційним судом підтверджено правомірність таких позовних вимог прокурора у третьому з цих чотирьох судових спорів.

Раніше законність двох рішень на користь громади щодо цих земель вже підтверджена судами як апеляційної, так і касаційної інстанцій.

Два рішення судів — загалом щодо 4 га землі — вже реально виконані шляхом скасування державної реєстрації права власності за приватними особами. Прокуратурою області цей процес взято на контроль.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини