Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:40:13

Чернігівська міліція викрила кримінальне правопорушення у бюджетній сфері

28.07.2015   18:25

В ході оперативно-розшукових заходів працівники управління протидії злочинності в сфері економіки УМВС в Чернігівській області викрили факт зловживання службовим становищем з боку посадових осіб одного з управлінь Чернігівської міської ради.

В обласному центрі відома комерційна будівельна компанія завершує будівництво багатоквартирних будинків біля набережної річки Стрижень.

Відповідно до умов договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Чернігова, укладеному з будівельниками, вони зобов’язалися виконати роботи з облаштування набережної річки Стрижень на дільниці від проспекту Перемоги до вулиці Гетьмана Полуботка.

Натомість посадові особи одного з управлінь Чернігівської міської ради, достовірно знаючи про цей договір, уклали угоду зовсім з іншою будівельною організацією на суму більше 1,7 мільйона гривень.

Фактично в 2014 році Чернігівською міською радою було профінансовано роботи по розчищенню русла річки Стрижень на вказаній дільниці за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища міського бюджету м. Чернігова в сумі 683 тисячі гривень, хоча вказані роботи згідно договору мало виконати інша комерційна будівельна компанія.

Внаслідок вказаних вище дій службових осіб Чернігівської міської ради було завдано збитків міському бюджету на 683 тисячі гривень.

За даним фактом слідчим відділом Чернігівського МВ УМВС в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. (зловживання владою або службовим становищем) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини