Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:11:44

На місці, де колись стояла церква, і на вході до кладовища встановлені дубові Хрести

24.07.2015   11:20

Меценат цього благодійного дійства, уродженець села Осовець Вадим М’ягкий зазначив, що це не стільки подарок односельцям, як його обов’язок перед покійними, що дали йому життя, боронили рідну земля від загарбників, потерпали від більшовицьких репресій, власними руками будували нашу історію. Мовляв, надто довго українці розкидали своє духовне каміння, тепер назріла доленосна пора його збирати.

Вадим не грається в політику, зокрема і в депутатство, має власний бізнес у Києві, допомагає бійцям АТО, без нічиєї підказки вирішив зробити внесок і в духовне очищення односельців. Адже відомо, що Хрест не тільки символ страждань Христових, а й знаряддя, через яке Господь нас врятував. Це – й символ нашого відкупу і спасіння, символ Христової перемоги над смертю.

У Осовці церкву зруйнували комуністи-атеїсти більш як півстоліття тому, з роками й місце заросло було чагарниками. В цьому році громада села розчистила територію, місцевий священик отець Петро (уродженець Осовця) організував спорудження криниці і виконання інших робіт з благоустрою. Навколо благородної справи об’єднався колектив ентузіастів, здебільшого з пенсіонерів, що перетворює занехаяне місце в оазис краси і духовності. Він же й благоустроює вхід на кладовище.

Вадим М’ягкий задоволено підкреслив, що гріх не допомогти таким землякам, що серйозно включилися в збирання отого розкиданого каміння духовності.


http://zemlyaivolya.net/news/na_mistsi_de_kolis_stoyala_tserkva_na_vhodi_do_kladov.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини