Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:36:38

Родини загиблих в АТО отримали проїзні квитки для безкоштовного проїзду в межах Чернігівщини

21.07.2015   08:48Агенцiя

Питання пільгового проїзду виявилось чи не найболючішим для членів родин загиблих учасників АТО. Воно, зокрема, звучало практично від усіх сімей під час зустрічі з керівництвом області в рамках акції «Родинне коло Чернігівщини» в червні цього року.

20 липня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича відбулася чергова зустріч керівництва області, представників перевізників та волонтерів з членами сімей загиблих військовослужбовців.

Родини загиблих воїнів із Чернігова та Чернігівського району отримали проїзні квитки для безкоштовного проїзду на міських, приміських, міжміських маршрутах в межах нашої області. Протягом тижня ці посвідчення мають отримати і решта пільговиків у всіх районах Чернігівщини. Всього віддруковано 300 проїзних документів для 119 родин.

Таку спільну ініціативу облдержадміністрації та Єдиного волонтерського центру одностайно підтримали місцеві перевізники.

— Обласна державна адміністрація послідовно займається забезпеченням соціального захисту учасників АТО. У сімей військових накопичилось дуже багато питань. Тому для їх оперативного вирішення доцільно створити Громадську раду ветеранів АТО, — зазначив Леонід Сахневич. Цей орган, на його переконання, має тісно співпрацювати як із владою, так і з громадськістю, ініціюючи вирішення питань військовослужбовців та їх сімей. Також перший заступник голови ОДА висловив вдячність волонтерам та перевізникам за небайдужість та принципову громадянську позицію.

Учасники зібрання обговорили інші питання захисту родин учасників АТО. Зокрема, медичного обслуговування, ремонту житла, виділення коштів на встановлення пам’ятників та меморіальних дошок, нагородження загиблих, надання земельних ділянок тощо.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.