Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 06:17:59

у Чернігові розкрито вбивство дівчини, яка впродовж місяця вважалася зниклою безвісти

16.07.2015   15:45

Оперативники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС встановили та затримали підозрюваного у вбивстві 21-річної дівчини, труп якої було виявлено вчора у каналізаційній шахті на території однієї з місцевих лікарень.

15 липня під час відпрацювання території в районі ймовірного місця зникнення дівчини, яку розшукували впродовж місяця, оперативники карного розшуку виявили у каналізаційній шахті роздягнений жіночий труп зі зв’язаними руками та ногами. На місце події негайно було направлено слідчо-оперативні групи міськвідділу та обласного Управління МВС.

Правоохоронці швидко встановили особу покійної — 21-річної дівчини родом з Куликівського району Чернігівщини, яка останнім часом мешкала у родички в обласному центрі. Вранці 14 червня дівчина пішла з місця проживання. Ні до вечора, ані на другий та третій день вона так і не повернулася додому. Зниклу безвісти дівчину було оголошено в розшук. Оперативники карного розшуку проводили весь комплекс передбачених законом заходів, але впродовж місяця зусилля були безрезультатними.

Водночас в процесі тривалих пошуків було до дрібниць вивчене коло спілкування зниклої. Серед її нечисленних знайомих увагу оперативників привернув 27-річний чернігівець, який в минулому вже побував за ґратами. Зокрема, він був засуджений за грабіж, а також за статевий злочин.

Після виявлення трупа потерпілої найпершу підозру правоохоронців було скеровано в бік саме цього молодика. Оперативники встановили місце його перебування та затримали. В подальшому чоловік не став приховувати свою причетність до вбивства та дав правдиві свідчення.

Підозрюваного було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За місцем мешкання молодика відбувся санкціонований обшук, в ході якого працівники міліції виявили та вилучили ряд речових доказів.
Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство), яка передбачає покарання для винних осіб у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини