Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:33:18

Міліціонери затримали водія, який збив пішохода та втік

15.07.2015   07:06

У Чернігівському районі працівники міліції впродовж декількох годин встановили і затримали водія, який збив насмерть пішохода і втік з місця події. До Чернігівської районної лікарні надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць смт Михайло-Коцюбинське на проїжджій частині виявлено труп чоловіка.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського райвідділу міліції. Правоохоронці дійшли висновку, що невстановлений водій легкового автомобіля, рухаючись по вулиці селища, скоїв наїзд на 48-річного місцевого мешканця. Пішохід від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці. Водій з місця пригоди втік.

На розшук водія-втікача та автомобіля з характерними механічними пошкодженнями було орієнтовано весь особовий склад підрозділів Державтоінспекції обласної міліції.

Невдовзі працівники ДАІ в місті Чернігові виявили та затримали автомобіль «ВАЗ 21124», який мав механічні пошкодження, характерні саме для такого виду дорожньо-транспортних пригод. Чоловік, який перебував за кермом, відразу дав свідчення, що вночі автомобілем користувався його батько і скоїв ДТП, збивши людину. Батька затримали пізніше.

В ході з'ясування причин та обставин авто пригоди з трагічними наслідками працівники міліції встановили, що старший з родини власників легковика був присутній на храмовому святі, яке у селищі відзначають на Петрівку. Там він вживав спиртні напої, після чого, вже глибокої ночі, без вагань сів за кермо та поїхав додому. Коли сталася трагедія на дорозі, він швидко збагнув, що накоїв, а тому злякався відповідальності та втік. Після затримання чоловік дав правдиві свідчення та повністю зізнався у скоєному.

Відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), карається позбавленням  волі  на  строк  від  трьох до восьми років з позбавленням  права  керувати  транспортними  засобами  на строк до трьох років або без такого.

Триває слідство.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.