Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:08:16

Під час пожежі загинув 58-річний чоловік

14.07.2015   14:31

13 липня о 21:15 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в с. Савин Козелецького району. До місця пригоди прибули вогнеборці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. У цей час вогонь вирував на даху та в середині помешкання. Через сильне задимлення та температуру всередині будівлі, до прибуття рятувальників, сусіди встигли вивести з будівлі лише 85-річну господарку.

На гасіння пожежі була задіяна 1 одиниця техніки та 4 чоловіки особового складу. Рятувальники о 21:50 локалізували та о 23:05 ліквідували пожежу. Під час гасіння в одній з кімнат оселі вогнеборці знайшли на ліжку тіло 58-річного сина власниці оселі. Чоловік через інвалідність був прикутий до ліжка та не міг самостійно покинути небезпечну зону.

Зі слів сусідів загиблий зловживав алкоголем та курив. Ймовірніше за все і цього разу він закурив у ліжку, що й призвело до виникнення пожежі. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни.

Слід зазначити, що з початку року на Чернігівщині під час пожеж загинуло 44 людини, серед яких 16 допустили необережність при палінні.

У зв’язку з цим, рятувальники нагадують громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. Не куріть у ліжку, особливо перебуваючи в нетверезому стані. Подібні обставини є досить частою причиною трагедій, адже напідпитку людина втрачає відчуття небезпеки та проявляє необережність у поводженні з вогнем. Будьте уважними та обережними, адже від цього залежить безпека не тільки Вашого життя, а й оточуючих Вас людей!

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.