Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:07:55

На Чернігівщині пройшов обласний волонтерський форум

13.07.2015   08:37Агенцiя

Волонтери з усіх куточків Чернігівщини з’їхалися до обласного центру, аби розглянути нагальні питання та налагодити міжорганізаційну комунікацію.

Обговорення, за участі голови ОДА Валерія Куліча та його радника з питань діяльності волонтерських громадських організацій Сергія Воробйова, відбулося 11 липня. До заходу також долучилися представники відповідних структурних підрозділів ОДА, обласного військового комісаріату та народний депутат України Владислав Атрошенко.

— Події останніх двох років спонукали до появи багатьох волонтерських громадських організацій. Вони займаються буквально усім. Однак, для ще ефективнішої роботи необхідно налагодити механізм взаємодії між самими активістами та органами влади в області,— у своєму вступному слові наголосив Валерій Куліч.

Протягом дня волонтери мають розглянули низку питань та сформулювали пропозиції. Робочі групи працювали за такими напрямками: залучення волонтерів, навчання, мотивація та контроль; вивчення потреб військових підрозділів, координація та контроль надання допомоги; форми та методи залучення ресурсів; публічна звітність волонтерських центрів; офіційна реєстрація волонтерських центрів, юридичні та організаційні моменти.

На порядку денному обговорення форм та методів консультування військових та членів їх сімей з питань, реалізація права на безоплатний проїзд у громадському транспорті. Деякі питання вже навіть вдалося вирішити, спільно владою та волонтерами.

— Минулого тижня за «круглим столом» ми розглянули питання щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті членів родин загиблих. Уже розроблено відповідний проїзний документ. Спільними зусиллями ми зможемо вирішити чимало нагальних питань. Варто лише об’єднатися та напрацювати єдину схему взаємодії, — зазначив голова облдержадміністрації.

Валерій Куліч побажав плідної роботи та висловив готовність розглянути усі пропозиції та ініціативи волонтерських організацій.

Також на форумі голова ОДА вручив подяки представникам Єдиного Волонтерського Центру, громадської організації «МАРТ» та Центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс» за сприяння розвитку волонтерського руху, активну підтримку родин загиблих учасників Революції Гідності та АТО і організацію програми «Родинне коло».

Форум організовано Чернігівською ОДА за підтримки чернігівських волонтерських організацій.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини