Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:58:29

Діалог з бізнесом і громадськістю – орієнтир для ефективної роботи

10.07.2015   08:08

Головне управління ДФС у Чернігівській області та президія Громадської ради при цій службі запланували зустрічі з бізнесом та громадськістю у податкових інспекціях області. Перший такий захід проведений у Городні.

Зустріч анонсувалася, тому й відбулася за активної участі представників бізнесу та громадськості. В цьому була обопільна зацікавленість – платники податків мали можливість  одержати відповіді на запитання, порушити проблеми, висловити пропозиції тощо. Головне управління ДФС у Чернігівській області та Громадська рада ставили за мету - через діалог з громадськістю допомогти бізнесу у вирішенні проблем.

- Найголовніше, що ми маємо зробити спільно з Громадською радою, - це не лише не допустити, щоб чийсь бізнес збанкротував чи припинився. Ми маємо допомагати вам його зберегти, сприяти поліпшенню умов ведення бізнесу і підтримати тих, хто має бажання розпочати свою справу, - зазначила начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Людмила Слаутіна. - Саме так ми будемо спільно дбати про наповнення бюджетів. Важливо, щоб в районі залишалася молодь, а не виїжджала у пошуках кращого життя. Сьогодні ми побачили ваше місто затишним і квітучим. Дякуємо, що дбаєте про його розвиток, підтримуєте місцеву громаду.

Щоб ті, хто прийшов на зустріч, були відвертішими, їм запропонували анонімно заповнити анкети. Запитання в них - щодо ведення бізнесу і взаємовідносин з податковою інспекцією. Результати опитування будуть проаналізовані спільно - Громадською радою і фіскальною службою.  Жодна порушена проблема чи висловлена пропозиція не залишаться поза увагою. Такі зустрічі допоможуть комітетам при Громадській раді планувати роботу, а дорадчому органу - ефективніше працювати.

- Ми є своєрідним містком, який з’єднує бізнес і фіскальну службу, - зазначив голова Громадської ради Сергій Калашник. – Нині і Головне управління, і ваша місцева податкова інспекція не ставлять за мету у будь-який спосіб зібрати більше коштів до бюджету. Для них важливо допомогти, щоб ваш бізнес працював стабільно, і ви добровільно сплачували податки.

Активність у спілкуванні, коло порушених питань, озвучених проблем, висловлені пропозиції свідчили, що представники бізнесу Городнянщини мають свідому громадянську позицію і своє бачення, як поліпшити умови для прозорого ведення бізнесу. Багато було запитань з податкового законодавства, зокрема щодо останніх податкових нововведень - ліцензування виробництва та торгівлі пивом, а також електронного адміністрування ПДВ.
Діалог тривав більше двох годин. Порушені проблемні питання взяті на контроль. Про їх вирішення платники податків будуть особисто  повідомлені.

Спілкування не обмежилося офіційною частиною зустрічі. Якщо хтось не хотів озвучити проблеми привселюдно, то міг з ними звернутися особисто по завершенню заходу.

Наступна така зустріч відбудеться у Прилуках.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини