Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:31:33

За сприяння прокуратури пенсіонерці повернуто квартиру

08.07.2015   16:37Агенцiя

Захист у суді інтересів літньої жінки здійснювався саме прокуратурою області.

Так, у березні поточного року, за результатами розгляду звернення 87-річної мешканки м. Чернігова, яка є інвалідом ІІ групи та учасником Великої Вітчизняної війни, до місцевого суду пред’явлено позов про визнання недійсним договору дарування квартири, яка є єдиним житлом пенсіонерки.
Обставини справи неодноразово висвітлювалися в засобах масової інформації та на сайті прокуратури області.

Як зазначалося раніше, майже не ходячу пенсіонерку, яка тривалий час потребує стороннього догляду, давно «задобрювала» жінка-двірник. Намагаючись увійти в довіру, задобрювала стареньку. Врешті-решт, запропонувала жінці за свої добрі справи укласти договір довічного утримання з донькою, на що остання погодилася.

Підписуючи навесні 2013 року угоду, інвалід ІІ ступеня по зору навіть подумати не могла, що дочка двірника так легко та швидко «заволодіє» квартирою ще за її життя, оскільки насправді підписала договір безкоштовного дарування власного та єдиного помешкання.

За вказаними фактами прокуратурою м. Чернігова розпочато кримінальне провадження. За результатами розслідування встановлено, що квартиру було відчужено доньці двірника, яка є дружиною працівника одного з відділів прокуратури області.

З метою поновлення порушених прав інваліда прокуратурою області пред’явлено до суду позов, який рішенням апеляційного суду області від 18.06.2015 задоволено.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини