Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:58:18

В Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф тривають навчання з надання першої медичної допомоги

08.07.2015   10:32Агенцiя

Із самого початку створення закладу у ньому функціонують курси надання першої медичної допомоги, на яких відповідних навичок набула не одна сотня людей.

Окрім того, що таке бажання виявляють представники організованих колективів (працівники МВС, ДСНС, медики, учні та вчителі) окремі громадяни також охоче проходять 12 та 24-годинні курси.

Наприклад, співробітник однієї з державних установ Чернігова Сергій М. розповідає: “Мені такі курси стали в нагоді, адже я навчився не тільки зупиняти кровотечу та здійснювати штучне дихання, а і надавати допомогу при переломах та раптовій втраті свідомості. Знаю, що це мені обов’язково згодиться, бо я захоплююсь екстремальними видами спорту, зокрема, скелелазінням і доволі часто стикався із ситуацією, коли від того, наскільки швидко та якісно надається перша допомога, залежить людське життя”.

За словами завідувачки навчально-тренувального відділу Центру Світлани Ткаченко, відповідні курси набувають все більшої популярності. “Завдяки уваги з боку обласної влади та спонсорів, нам вдалося забезпечити наш відділ всім необхідним – тренажерами, плакатами, манекенами, довідковою літературою. Є окрема навчальна зала. Зі слухачами працюють кваліфіковані спеціалісти – двоє фельдшерів та лікар. Окрім занять на базі нашого центру, ми проводимо виїзні заняття з представниками організованих колективів. Ось днями збираємося провести заняття з міліцейськими підрозділами, які постійно беруть участь у роботі наших курсів.

При формуванні окремих груп (6-10 осіб) ми проводимо заняття з усіма бажаючими. Особливу увагу приділяємо лекціям та практичним заняттям з надання невідкладної допомоги, зокрема, під час бойових дій та у польових умовах. За час проведення занять ми переконалися, що робимо дуже важливу справу”, – зазначила Світлана Ткаченко.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини